Около британското кралско семейство винаги е имало конспиративни теории - и това не е от вчера и от днес. Но досега Кейт Мидълтън сякаш успяваше да остане встрани от всички подобни спекулации в ролята си на всеобща любимка. Ситуацията обаче коренно се промени след изненадващото й изчезване в началото на годината.

Кейт Мидълтън, новите кадри и коментарите за принцесата на Уелс

Кейт на пазар след операцията - какви коментари предизвикаха новите й снимки

Усмихната, в спортни дрехи и видимо отслабнала

На 17 януари от Бъкингамския дворец оповестиха, че на предишния ден принцесата на Уелс е претърпяла коремна операция. Повече подробности за причините за нея така и не получихме и до днес. Още тогава бе съобщено и че тя ще се върне към официалните си ангажименти чак след Великден.

Десетина дни по-късно от кралски двор ни информираха, че и крал Чарлз (който беше приет за манипулация, свързана с простатата), и Кейт Мидълтън са изписани от болницата в Лондон и ще се възстановяват в домашни условия.

Снимка 653093

Източник: GettyImages

Но докато от изписването на монарха видяхме официални снимки, които са доказателство, че е в добро здравословно състояние, подобни кадри със съпругата на принц Уилям нямаше. И това изненада мнозина, защото само няколко часа и след трите си раждания тя позирана усмихната пред стълбите на болницата - нещо, което изглежда непосилно за много жени. А логиката е, че щом я изписват след операцията, значи трябва да се е възстановила поне в известна степен.

Тази и още много въпросителни относно изчезването и здравословното състояние на Кейт Мидълтън виждаме да се споделят непрекъснато в социалните мрежи. Особено в TikTok са много популярни всички видеа, в които се развиват различни конспиративни теории за това къде е принцесата на Уелс. И всички се чудят защо двореца позволява всичко това, вместо просто да покаже Кейт на живо за няколко минути.

Появи се дори и хаштаг #Katespiracy, под който различни хора споделят своето мнение по темата, а други пък се присмиват на цялата тази истерия. Оказва се, че най-много от всички от изчезването на Кейт се интересуват американците. По-голямата част от видеата, свързани с т.нар. KateGate са именно на влогъри и инфлуенсъри от САЩ, които трупат гледания, а съответно и приходи на гърба на британския кралски двор.

Отзвукът в социалните мрежи се задълбочи покрай скандала с редактираната снимка по повод 8 март. Някои твърдят, че Кейт Мидълтън всъщност е толкова зле здравословно, че дори не може да седи за дълго. А основният проблем, който изтъкват мнозина, е, че вече никой няма да има доверие на двореца и ще се съмнява в истинността на всяка нова снимка, която се публикува.

Някои стигат по-далеч в предположенията си и твърдят, че Кейт Мидълтън е била бременна и е загубила бебето или пък е дарила един бъбрек на крал Чарлз. Най-крайните пък смятат, че е в медикаментозна кома или дори вече може да не е между живите, но това да продължава да се пази в тайна.

Комбинирано с кадри от Бъкингамския дворец, сваленото наполовина британско знаме и събиране на журналисти пред сградата, някои може наистина да повярват, че от двореца крият подобна голяма тайна, пише Newsweek.

анкета

Редно ли е кралските особи и звездите да редактират снимките, които публикуват?

Виж резултати

Че защо не, всеки го прави 60.2%

Не, това си е вид лъжа 19.5%

Може, но трябва да казват, че има промени 15.2%

Така са по-красиви 5.1%

Други пък смятат, че операция, която е претърпяла Кейт, всъщност не е била планирана, а по-скоро заради извънредни здравословни проблеми. Трети са на мнение, че тя е легнала под скалпела на пластичен хирург и затова избягва да се показва пред камерите. Но ако е така, вероятно резултатът от процедурите няма да остане незабелязан след като се върне към официалните си ангажименти.

А след последните папарашки кадри от идиличния семеен пазар в Уиндзор мнозина изразиха съмнения, че това до Уилям всъщност е двойничка на неговата съпруга. След това се заговори и че въпросната двойничка май е и на други кадри, на които сме смятали, че виждаме принцесата на Уелс.

Дали мълчанието на принцесата на Уелс наистина е нейно лично желание или е решение на двореца също можем само да предполагаме. Някои са на мнение, че целият скандал покрай редактираната снимка за 8 март всъщност е за отвличане на вниманието от нещо много по-сериозно.

Кейт Мидълтън и снимка с кралица Елизабет Втора - коригирала ли принцесата е и нея

Поредният гаф на Кейт - редактирала ли е и снимка с кралицата

Вече всичко се следи под лупа

А ако Кейт Мидълтън наистина иска да не говорим за нея, докато се възстановява от операцията, то всичко, което се изписа по неин адрес, със сигурност ще окаже негативно влияние на психичното й здраве. И така тя се превърне в поредната жертва на кралския двор.