Много от актьорите и музикантите са изключително богати, но малцина от тях са всъщност милиардери.

Това, което отличава някои от звездите от колегите им, не е, че са по-талантливи, а по-скоро фактът, че имат страхотен нюх за бизнес и правят някои инвестиции, които им осигуряват значителен доход. Ето колко точно имат петима от милиардерите на Холивуд и как са натрупали състоянието си.

Кайли Дженър - 1 милиард долара

Според статията на списание Forbes от март 2019 г., Кайли Дженър е най-младият милиардер в света до момента. Повечето от богатството на Дженър идва от компанията й за красота Kylie Cosmetics, оценена на 900 милиона долара.

Снимка 405060

Източник: GettyImages

Дженър става известна още на 10-годишна възраст от телевизионно шоу на семейството си Keeping Up With The Kardashians. Оттогава има и огромно влияние в социалните медии. Влиянието ѝ е толкова голямо, че акциите на Snapchat падат със 7%, след като през 2018 г. потребителите му разбират, че е спряла да използва приложението

Джей Зи - 1 милиард долара

Естествено, натрупаното състояние на рапъра не се дължи единствено на музиката, която прави.

Снимка 337824

Източник: GettyImages

Сред активите му (освен 75 млн. долара от музика) са и дялове в производство на шампанско и коняк за 410 млн. долара, имоти в луксозни райони на Ню Йорк и Лос Анджелис, дял от 100 млн. долара в музикалната услуга Tidal, дял в Uber на стойност 70 млн. долара, арт колекция на стойност около 50 млн. долара и други, разкриват от Forbes.

Опра Уинфри - 2.6 милиарда долара

Тя започва кариерата си като водещ на новини, след което посвещава 25 години от живота си на предаването "Шоуто на Опра Уинфри". Инвестициите, които Опра прави със своя дял от печалбата на шоуто, са на стойност 2 млрд. долара, според Forbes. 

Снимка 417576

Източник: GettyImages

И Уинфри, която днес е на 65 години, успява да изгради медийна империя. Тя притежава 25.5% от телевизионната мрежа OWN, 8% от акциите на WW International, има договор за създаване на съдържание с Apple TV+, с което състоянието на легендарната телевизионната водеща се оценява на 2.6 милиарда долара.

Стивън Спилбърг - 3.7 милиарда долара

Успехът на "Челюсти", "Извънземното" и "Джурасик Парк", наред с другите му филми, направиха Спилбърг един от най-богатите режисьори на всички времена.  

Снимка 347251

Източник: GettyImages

Според Forbes обаче голяма част от състоянието на Спилбърг не идва от кинопродукциите му. Той е спечелил много и от продажбата на DreamWorks Animation на NBCUniversal за 3.8 милиарда долара през 2016 г. 72-годишният Спилбърг е съосновател на DreamWorks Pictures, заедно с Джефри Катценберг и Дейвид Гефен.

Джордж Лукас - 3.6 милиарда долара

Снимка 273209

75-годишният Лукас е мозъкът на два от най-известните филмови франчайзи на нашето време - "Индиана Джоунс" и "Междузвездни войни". Но истината е, че голяма част от богатството си той дължи на решението си да продаде през 2012 г.  филмовото си студио Lucasfilm на Disney за 4.05 млрд. долара в брой и акции.