Едва ли има фен на баскетбола, който да не следи с интерес финалната серия между Торонто Раптърс и Голдън Стейт Уориърс. До момента двата отбора си размениха по една победа, което ясно показва, че фаворити няма, когато стане дума за финал.

Nike, приложението Nike Fit и как компанията ще реши най-големия проблем с обувките

Как Nike ще реши най-големия проблем с обувките

Технологии на помощ

Кауай Ленърд определено е голямата звезда на Торонто, като той е и в основата на класирането на тима за финалната серия. В главата му в момента би трябвало да се върти единствено баскетбол, но това не е точно така.

Според CNN, баскетболистът е завел дело срещу Nike, защото смята, че компанията е използвала персоналното му лого, без да има разрешение за това.

В обвинението се казва още, че през 2011 г., когато Ленърд беше избран от драфта в NBA, е създал собствено лого, което отразява неговата уникалност. Той е известен с големите си длани, които са в основата на логото му.

През последните седем години Кауай имаше подписан договор с Nike и за това време им е позволил да използват логото му, за да бъде поставяно върху дрехи, обувки и различни аксесоари. Без негово знание обаче компанията е подала документи, с които иска да лицензира логото като тяхно.

Дрейк, Торонто Раптърс и как рапърът влиза под кожата на протиниците си

В каква война се забърка Дрейк

Рапърът няма равен, когато става дума за баскетбол

През септември 2018 г. договорът на баскетболиста с Nike изтече и той подписа с New Balance, с чийто обувки играе в момента.