След осем години, в които не сме виждали Камерън Диас на екран, ето я и светлината в този тунел. Актрисата се завръща в киното, при това с много подходящо за случая заглавие. 

Камерън Диас, Джейми Фокс, Back in Action и новината за завръщането на актрисата към киното

Камерън Диас се завръща

Пенсията не е за всеки

Филмът се казва Back in Action и е продукция на Netflix, в който наред с най-чаровния ангел на Чарли ще видим и Джейми Фокс.

Тези дни Камерън Диас гостува във вечерното шоу на Джими Фалън, където разказа повече за връщането си в редиците на киното и защо Back in Action е идеалното заглавие за следващия ѝ първи филм.

"Какво е заглавието на филма, попитах. Back in Action (обратно в играта - б.а.), ми отговориха. И точно в този момент се почувствах истински свързана с героинята си", спомня си тя.

Да застане отново пред камерите се оказва предизвикателство за Камерън Диас - тя е едновременно развълнувана и нервна за смелото си решение. В крайна сметка, правела е това "толкова дълго време", а сега "просто се върнах към него".

Тандемът й с Джейми Фокс също няма да е първият им. През 1999 г. двамата участват във "Всяка една неделя", а през 2014 г. - в "Ани". Затова и актрисата признава, че да започне работа по Back in Action с него е като да се събере със стар приятел. "Той е страхотен, толкова лесно се работи с него, такъв голям професионалист е и е много талантлив. Да работя с него ще бъде наистина забавно."

Но ролята на Джейми Фокс е повече от голяма. Оказва се, че за завръщането на Камерън Диас в киното е "виновен" именно той - като я поставя пред свършен факт за участието ѝ в Back in Action, пише Yahoo.

Други подробности за предстоящия филм няма, но още от заглавието имаме усещането, че и двамата ще трябва да бъдат в страхотна форма. За нея това ще бъде и първата екшън роля след "Истинска измама" от 2010 г., където си партнира с Том Круз.

Камерън Диас, кино, кариера и какво е мечтала да работи актрисата

Какво е мечтала да работи Камерън Диас

Блондинката далеч не е искала да бъде актриса

Камерън Диас приключи с киното през 2014 г. и отвори нова страница в живота си - фокусира се върху писането на книги и пускането на собствена марка вино Avaline. През 2015 г. се омъжи за музиканта Бенджи Мадън, а четири години по-късно се роди дъщеря им Радикс.