Камерън Диас може и да има блестяща филмова кариера, но се оказва, че далеч не е мечтала да бъде актриса.

Камерън Диас, Джейми Фокс, Back in Action и новината за завръщането на актрисата към киното

Камерън Диас се завръща

Пенсията не е за всеки

На 30 август звездата от "Ангелите на Чарли" отпразнува своя 50-годишен юбилей. По този повод Entertaiment Tonight прави ретроспекция на кариерата на Диас, връщайки се назад във времето към някои от първите интервюта с актрисата. Оказва се, планът ѝ в началото изобщо не е бил да играе пред камера. 

Камерън Диас винаги е искала да бъде зоолог. "Това беше нещото, което планирах през по-голямата част от живота си", твърди самата тя.

В действителност актрисата никога не се е страхувала от славата, нито е имала сериозни притеснения лицето и името ѝ да бъдат разпознаваеми от хората. "За мен не е важно да съм звезда. Това, че името ми е известно, не е нещо, което е важно за мен", казва тя.

Филмовата ѝ кариера започва, когато Камерън Диас е на 21 години с "Маската" (1994 г.), където тя участва заедно с Джим Кери. И въпреки че тогава няма почти никакъв опит в киното, камерата очевидно я обича, и тя продължава да играе в редица хитови продукции като "Ангелите на Чарли", "Ах, тази Мери", "Ваканцията" и др.

2014-а се оказва повратна година - актрисата се запознава с любовта на живота си Бенджи Мадън. Следващата година двамата сключват брак и лека-полека тя се отдръпва от светлината на прожекторите. През 2018 г. тя официално обявява своето "пенсиониране", а година по-късно проплаква дъщеря ѝ Радикс.

Семейството е най-големият ѝ приоритет, но все пак Камерън Диас не отрича, че актьорството ѝ липсва.

Камерън Диас, Бенджи Мейдън и как отбелязаха седмата годишнина от сватбата си

Перфектното семейство на Камерън Диас

И какво отпразнуваха в него

Коментирайки темата за баланса между работата и семейството, тя е на мнение, че всеки един човек трябва да знае как да разпредели тези 100% от времето и енергията, които има в различните сфери от живота си. "Всеки трябва да е наясно колко да даде във важните за него неща от живота."