Вече цяла година измина от началото на съдебния процес между Джони Деп и Амбър Хърд. Присъдата бе произнесена на 1 юни, след шестмесечен процес, който в крайна сметка приключи в полза на актьора.

Джони Деп, Амбър Хърд и споразумението, до което достигнаха двамата

Когато Амбър Хърд няма друг избор

Актрисата най-накрая склони глава

И тъй като бившата му съпруга загуби делото за клевета, тя трябваше да плати 10.35 милиона долара обезщетение. Сумата обаче се оказа непосилна за нея и след като и двамата отправиха обжалвания, в крайна сметка се стигна до споразумение - Амбър Хърд да плати на Джони Деп един милион долара, които той да дари на няколко различни благотворителни организации.

Сега, година след началото на процеса, и двамата актьори са поели по свой път. Пред People източник, близък на Амбър Хърд, издава, че след края на стресиращата съдебна сага тя не е имала търпение да напусне САЩ с двегодишната се дъщеря Уна Пейдж. Знае се, че актрисата сега живее в Испания, където получава повече уединение.

"Развълнувана е да работи и да снима отново. Беше изтощена и разочарована от процеса. Всичко това обаче вече е зад гърба ѝ. Пълна е с нова енергия и е фокусирана върху нещата, които обича", допълва източникът.

Джони Деп също е съсредоточен върху работата си. Миналата година, след като процесът е завършил, той е бил на турне с близкия си приятел и китарист Джеф Бек, който за съжаление почина през януари на 78-годишна възраст. Освен с музиката си, Деп активно се занимава и с киното. С предстоящия френскоезичен филм Jeanne Du Barry, в който ще изиграе крал Луи XV, актьорът ще направи завръщането си на големия екран.

"Веднага след като турнето му приключи, той се впусна в снимките на Jeanne Du Barry. Заснемането беше предизвикателство, но Джони е развълнуван от завръщането си", издава източник, близък до актьора. И твърди, че актьорът ходи по срещи, но в момента си няма приятелка.

Джони Деп прави завръщането си в киното с участието в историческата драма Jeanne du Barry

Голямото завръщане на Джони Деп

След цялата драма с Амбър Хърд

Изглежда че повече е съсредоточен върху работа, тъй като му предстои и да режисира филма Modi, базиран на пиесата Modigliani от Денис Макинтайър. Това лято Джони Деп отново има турне с рок групата си Hollywood Vampires, които ще свирят в Европа.