Жерар Депардийо твърди, че "никога, никога не е малтретирал жена" като отговор към обвиненията в изнасилване и сексуално насилие. 74-годишният актьор написа отворено писмо, публикувано в неделя от френския вестник Le Figaro, в което споделя, че подобни твърдения "силно го засягат и унищожават".

Жерар Депардийо е обвинен в сексуално насилие и тормоз от 13 жени

И Жерар Депардийо сексуален насилник

Невинен до доказване на противното

"Да нараня жена би било като да ритна собствената си майка в корема", буквално пише той, според BBC News.

Депардийо бе обвинен в изнасилване на младата актриса Шарлот Арнолд, в дома си в Париж през 2018 г. "Да, тази жена дойде в къщата ми, в стаята ми, но по собствено желание. А днес тя казва, че е била изнасилена там. А това не е вярно, тя дори се върна втори път", пише още френският актьор в писмото си.

Според Deadline, адвокатът на Арнолд пък твърди в интервю за френската радиостанция France Info, че е клиентката му е "шокирана и скандализирана" от писмото на Депардийо. "Г-н Депардийо казва, че разкрива своята истина, но това не е истината на Шарлот и със сигурност няма да бъде тази, която ще бъде потвърдена от съда", категорично добави защитникът.

Коментарите на Депардийо във Le Figaro идват почти три години след като той беше официално обвинен в сексуално посегателство над млада, едва 22-годишна, тогава неназована актриса. Актьорът още тогава отрече обвиненията, твърдейки, че е невинен и няма от какво да се страхува. Също така твърдeше, че Арнолд е подала жалба, след като той е отказал тя да участва заедно с него в шоу програми.

Крис Нот година след обвиненията в сексуално насилие

Крис Нот година след обвиненията в сексуално насилие

Актьорът изпитва вина само по една причина

По-рано тази година 13 други жени също обвиниха актьора в отделни инциденти на сексуален тормоз. Оплакванията са от хора в актьорския бранш, за периода между 2004 и 2022 г. "Често съм правил това, което другите не биха се осмелили да направят - превишаване на някои граници на снимачната площадка между два кадъра... но просто за за да се посмея", пише още Жерар Депардийо в писмото си. "Но ако съм наранил или шокирал някого, то не е било умишлено и моля да бъда извинен, че се държах като дете, което иска да се забавлява."