Не е нужно да е Осми март, за да бъдат отпразнувани жените и техните постижения. Дни след празника съпругата на крал Чарлз Камила посрещна в Бъкингамския дворец гости на организацията Women of the World.

Крал Чарлз и Камила срещу принц Уилям и Кейт Мидълтън - води ли се PR битка

Крал Чарлз и Камила срещу принц Уилям и Кейт

Два противоположни стила на общуване с обществеността

Към 75-годишната кралица се присъединиха кралицата на Белгия Матилде, херцогинята на Глостър, Мел Би от Spice Girls, актрисата Хелън Мирън, както и деца от WOW Girls Festival Bus - автобус, който обикаля училищата на Великобритания, за да промоутира половото равноправие.

Безспорно обаче най-атрактивната част от вечерта беше подаръкът, който Камила получи. Тя се сдоби със собствена кукла барби, която дори беше облечена в същите рокля Fiona Clare и палто Amanda Wakeley, носени от оригинала си.

Снимка 657361

Източник: GettyImages

"Много ви благодаря, наистина. Перфектна е. Свалили сте около 50 години от мен. Всички трябва да имаме своя барби", коментира Камила и дори позира с куклата.

Снимка 657362

Източник: GettyImages

Съпругата на крал Чарлз не е първата кралска дама, сдобила се с легендарната кукла в нейния образ. Преди това и майка му - покойната Елизабет Втора, получи свое барби. Това стана през 2022 г. по случай 96-ия й рожден ден и Платинения й юбилей, припомнят People.