Иман е от супермоделите, които създадоха ореола около тази професия и я превърнаха в нещо повече от "подвижни закачалки за дрехи". 67-годишният модел дефилира само в редки случаи в последните години макар да е във все така блестяща форма.

Дейвид Боуи, Иман, Александрия "Лекси" Джоунс и как дъщеря му отбеляза седем години от смъртта му

Дъщерята на Дейвид Боуи в памет на своя баща

Отбелязва седем години от смъртта му

Напоследък голяма част от публикациите на Иман в официалния й профил в Instagram са посветени на покойния й съпруг Дейвид Боуи. Един от най-важните музиканти за 20 век почина на 69-годишна възраст от рак през 2016 г.

Иман не пропуска да почете паметта му по всякакви начини. Като да отиде на ваканция в Бали в абсолютно същия хотел, в който с Дейвид са отседнали по време на медения им месец през 1992 г.

"Юни 1992 г., меден месец, Бали. Януари 2023 г., Бали. #боуизавинаги", гласи текстът й към двете споделени снимки. На първата се виждат тя и съпругът й в басейна, а на втората Иман е сама, облечена в черен бански и със слънчеви очила.

През 2021 г. моделът пусна на пазара собствен парфюм. Love Memoir съчетава най-любимите ароматни нотки на Иман и Боуи. "открих, че чрез създаването на този парфюм, си спомням Дейвид, докато съм в дома ни. Това по някакъв начин облекчи скръбта ми", споделя тя пред People.