Принц Хари и Меган Маркъл имат наистина специален повод за празник - дъщеря им навършва три годинки. Малката Лилибет Даяна се роди на 4 юни 2021 г. в Калифорния месеци, след като родителите й се преместиха от Великобритания в САЩ.

Подаръкът, който крал Чарлз е подготвял за внучката си Лилибет

Принц Хари със забрана към баща си

Дали кралят се е съобразил

Празненствата по повод рождения ден са започнали още през уикенда, когато херцозите на Съсекс са организирали парти за най-близките си приятели и роднини в дома си в Монтесито, съобщават People.

Лилибет Даяна Маунтбатън Уиндзор е кръстена на баба си и прабаба си по бащина линия. Лилибет е галеното име, с което близките са наричали покойната Елизабет Втора, а Даяна е в чест на принцеса Даяна, майката на Хари.

След възкачването на крал Чарлз на престола през септември 2022 г., децата на принц Хари - петгодишният Арчи и Лилибет, получават титлите "принц" и "принцеса". Като фамилно име обаче Хари и Меган решават да използват за децата си Съсекс по името на собствените си титли херцог и херцогиня на Съсекс.

През юни 2022 г. по случай Платинения юбилей на кралица Елизабет Втора Хари и Меган пътуват до Великобритания заедно с двете си деца. Това е единственото посещение на Лилибет в родината на баща й и единственият път, когато се вижда и запознава с дядо си Чарлз.