Дакота Джонсън е емблематична със своята винаги изрядно поддържана прическа - и най-вече с перфектно оформения бретон, който се превърна в нейна запазена марка.

Дакота Джонсън и Гуинет Полтроу все така близки

Могат ли бивша съпруга и настояща половинка да са приятелки

Да, когато става дума за Дакота Джонсън и Гуинет Полтроу

Но, както се оказва, това е въпрос на много грижи. За красивата визия и начина по който я поддържа, при това далеч не само по отношение на косата, Дакота наскоро разказа в интервю за WSJ Magazine.

Актрисата, продуцент и съосновател на уелнес компания сподели откровено, че се нуждае от поне 10 часа сън на нощ - нещо, което смята, че е ключът към добрия външен вид. А и не само.

"Не съм функционална, ако спя по-малко от 10 часа", казва тя. "Спокойно мога да изкарам дори и 14."

И добавя, че не използва будилник и не поставя като приоритет събуждането в определен час или спазването на редовен график." Всичко зависи от това какво се случва в живота ми. Ако не работя и имам почивен ден през делничните дни, тогава ще спя колкото мога по-дълго. Сънят е моят приоритет номер едно в живота."

Освен пълноценната почивка, другото нещо, без което Дакота не може, е медитацията. Както и горещите вани - които никога не пренебрегва, ако почувства нужда да се потопи в успокояващата вода.

Дакота Джонсън в Daddio - новия й филм с Шон Пен

Дакота Джонсън - неузнаваема като платинено руса блондинка

И, разбира се, изглежда страхотно

В навечерието на зимните празници Дакота Джонсън обясни, че тя и семейството ѝ приемат нещата спокойно и не планират нищо голямо - и така е било винаги. И смята, че е много важно тези дни да се прекарат без какъвто и да е стрес.

"Семейството ми няма традиции по празниците. Всички сме много добри в това да не се стресираме един друг или да се държим по определен начин, което според мен е много хубаво", обяснява тя. "Смятам, че най-важното е просто да прекарваме времето с хората, които обичаме и които ни карат да се чувстваме добре - а не да налагаме традиции, които често са натоварващи."