Доскоро на филмовия фестивал в Кан съществуваше строго изискване: без равни обувки на червения килим. Дългогодишното правило гласеше, че жените задължително трябва да носят високи токчета към официалните си тоалети.

Дръзката визия на Ирина Шейк на филмовия фестивал в Кан

Дръзката визия на Ирина Шейк

Не можем да откъснем поглед от нея

Но през последните години много звезди се възпротивиха на това схващане. През 2018 г. Кристен Стюарт показно свали високите си до небето обувки Christian Louboutin и премина боса по емблематичния килим.

И макар да последва известно затишие, иконата на стила Изабел Юпер реши да върне дебата обратно в играта. Това звездата на френското кино направи, когато се появи на тазгодишния филмов фестивал с обувки, които разчупиха всякакви правила.

Снимка 619473

Източник: GettyImages

На премиерата на филма Killers of the Flower Moon Юпер носеше елегантна черна рокля на Balenciaga. Дантелената полупрозрачна материя подчертаваше изящно фигурата на 70-годишната актриса и привличаше погледите.

Но нещото, за което Юпер накара всички да говорят, бяха екстравагантни голи токчета Anatomic на Balenciaga. Нестандартният стил на обувките наподобява анатомията на човешко стъпало и създава илюзията, че човек е бос.

И макар че Юпер всъщност носеше високи токчета на килима, изборът ѝ на обувки може да се разглежда като начин да покаже отношението си към старото изискване. Все пак тя е избрала най-прогресивната версия на ток, която е могла да намери. От друга страна пък, актрисата винаги е била любител на модните рискове, пише Vogue.