Ирина Шейк е на корицата на дигиталното издание на Harper's Bazaar за лято 2019 г.

Именно по този повод моделът дава и първото си официално интервю след като двамата с актьора Брадли Купър вече не са заедно. Ирина призна, че въпреки раздялата, остава безнадеждна романтичка.

"Дали вярвам в брака? Да, разбира се. Аз не съм човек, който е против. Знам, че принцът е все още някъде там."

Ирина казва още, че изобщо не е перфектна и че има много лоши дни. Има и такива, в които не изглежда толкова добре и въобще не прилича на модел, а просто на един обикновен човек.

"Ще срещнете хора, които ще ви казват, че сте дебели или слаби, но вие трябва да се научите как да се обичате и да се чувствате удобно в кожата си. Трябва обаче и да знаете какво искате и да се придържате към решенията си", категорична е рускинята.

Пред изданието Ирина говори не само за външния си вид, но и затова как винаги е насърчавала естествената красота. Според нея, макар че живеем в един уж перфектен свят, където всеки иска да бъде съвършен, съвършенството всъщност не съществува.

"Аз имам бръчки и ще се появяват и още, и още. Хората трябва да приемат, че остаряват и тялото се променя и трябва да се радват на всеки един етап от живота си", допълва моделът.

В интервюто Ирина засяга и темата за майчинството, като изказва позицията си, че човек винаги трябва да бъде истински за децата си, защото в противен случай означава, че живее в лъжа. Моделът вярва, че ако човек обича нещо, то се превръща в приоритет.

Не на последно място Ирина говори и родната си страна Русия и затова как е научила именно оттам, че жените могат да се справят с всичко. Тя губи баща си, когато е едва на 14 години. Той е бил миньор на въглища и почива от белодробни усложнения. Дядовците ѝ също почиват сравнително рано, така че Ирина израства без мъжко присъствие около себе си.

Затова и отрано се научава да се справя сама с всичко. Според нея жената може да отглежда деца, да работи, а когато се върне вкъщи - да сготви, да почисти и да свърши тежката работа.

"Сама се научих как да окачим завесите. Знам как да засадя картофи и краставици, защото в Русия това е начинът, по който оцеляваш зимата. Мога да се справям сама с всичко. Аз съм Козирог", категорична е Шейк, като допълва: "Вкъщи всичко ми е перфектно. Ако трябва да забия пирон в стената или да преместя дивана - да, мога да го направя".

Моделът говори и за работата си, като изтъква, че повечето хора погрешно смятат, че разчита на голям екип. Истината е, че присъствието на много хора, я изнервя и затова предпочита да се оправя сама, както с всичко друго очевидно.

Личи си, че Ирина е силна и борбена жена, затова сме склонни да вярваме, че без проблем ще преодолее раздялата си с Брадли Купър.