Илон Мъск определено е противоречива личност, чиито действия и изказвания не са по вкуса на всеки. Но надали има човек, който може да отрече постиженията му. С тях обаче, както и с милиардите, идват и недоброжелателите.

SpaceX, площадките за изстрелване от океана и плановете на компанията на Илон Мъск

SpaceX ще изстрелва ракети от водата

Отново доста високи цели

Преди дни предприемачът стана поредната жертва на хакерската група на Анонимните, един от поводите за което са непрекъснатите му публикации в Twitter за биткойна, които водят до резки спадове и скокове в цената на криптовалутата.

В отговор на тях Анонимните публикуваха специално видеообръщение към Мъск. В него те казват, че в последните години той се радва на голямо одобрение, защото плановете му се припокриват с мечтите на мнозина за електромобили и изследване на Космоса. Но напоследък се е превърнал в "нарцистичен богаташ, отчаяно търсещ внимание".

Снимка 502719

Източник: GettyImages

Според хакерите, Мъск е воден предимно от лични интереси, не толкова от истинско желание да спаси планетата и това отдавна е ясно за неговите служители. Споменават се условията на работа в компаниите му, както и мините за литий, които нанасят сериозна вреда на околната среда, а в тях работят деца.

Освен това, Анонимните са на мнение, че милиардерът ще прати хора на сигурна смърт на Марс. И му припомнят, че не е единственият, който се занимава с производство на електромобили и изследване на Космоса, а славата му се дължи предимно на активността в социалните мрежи.

Във видеото се казва още, че Tesla е спечелила повече пари в последните месеци от инвестицията си в биткойни (която е направена с държавни субсидии), отколкото от продажби на коли. А с колебанията, които предизвиква в цената на криптовалутата с публикациите си, Мъск вреди на хиляди инвеститори, на които от това им зависи прехраната. Но той никога няма да го разбере, защото е бил винаги богат...

Съобщението завършва леко заплашително за милиардера, който си мисли, че е "най-умният", а хакерите му казват, че трябва да ги очаква. А докато и ние, и той сме в неведение какво точно са намислили, в Twitter започна кампания в негова подкрепа под хаштага #WeLoveYouElon.

Публикациите с него вече са хиляди, като някои от тях са иронични, но няма как да не отбележим и голямата подкрепа за предприемача. А сред всички постове се откроява този на майка му Мей Мъск.

Тя публикува детска снимка на Илон, на която той е безгрижен и усмихнат до уши. "Толкова съм щастлива, че #WeLoveYouElon е сред водещите теми. Надявам се сега той да има тази голяма усмивка. Светът е на неговите рамене. Марс също", написа "гордата майка" на милиардера в профила си. А снимката бе споделена и от дъщеря й Тоска.

Илон Мъск, The Boring Company, Tesla, тунелите в Лас Вегас, в които ще се движат елетромобилите

Какво е усещането във високоскоростните тунели Илон Мъск

Лас Вегас за нула време

Вълната от подкрепа бе последвана от ново съобщение от Анонимните, които се заканиха да "продължат да изобличават" Мъск. На това той отговори с три смеещи се през сълзи емотиконки, от които можем да си правим извода, че не приема на сериозно заканите. Или поне не иска другите да го разбират...