Илон Мъск, който счупи рекорди по лично богатство миналата година, когато акциите на неговата компания за електрически превозни средства Tesla скочиха, сега има още един рекорд на името си. С този обаче, едва ли ще се гордее.

Илон Мъск, Twitter, OnlyFans и ще монетизира ли публикуването на порнографско съдържание

Ще превърне ли Илон Мъск Twitter в подобие на OnlyFans

Интересна идея от страна на милиардера

Тъй като през 2022 г. цената на акциите на Tesla продължава да пада, състоянието на Мъск е намаляло с над 100 милиарда долара тази година, съобщава Bloomberg. Загубата на Мъск е свързана главно с неговия дял в Tesla, който според последните оценки възлиза на около 14%. Изпълнителният директор започна да продава акциите на Tesla миналата година, когато цената им достигна исторически връх от 402 долара на акция.

По-рано тази година, когато Мъск реши да купи Twitter, той продаде някои акции, за да събере част от парите за офертата си от 44 милиарда долара.

Снимка 543910

Източник: GettyImages

Защо акциите на Tesla падат

Въпреки че е производител на електрически превозни средства, на Уолстрийт Tesla се смята главно за технологична компания. А заради страха от задаващото се икономическо забавяне, технологичните акции претърпяха спад, и Tesla не е имунизирана срещу това развитие. Част от това може да се отдаде на зависимостта на Tesla от Китай за производството на нейните електрически автомобили и компоненти, заради отказа на страната да се откаже от политиката си за "нулев COVID".

Дори днес части от Китай са в пълна локдаун след нарастване на случаите. А проблемите с веригата за доставки, произтичащи от подобни действия, сериозно засягат работата на Tesla. Превземането на Twitter от Мъск и поемането на позицията на главен изпълнителен директор обаче подхранва опасенията, че най-богатият човек в света има все по-ограничено време. С Twitter "под мишницата си", Мъск вече е главен изпълнителен директор на пет компании, което означава по-малко време, посветено в Tesla.

Снимка 524290

Източник: GettyImages

Съживяване на цената на акциите на Tesla

В понеделник, 21 ноември, когато акциите на Tesla достигнаха 167.87 долара, компанията записа най-ниската си цена от ноември 2020 г., а състоянието на Мъск рязко намаля с 8.6 милиарда долара за ден. Според индекса на милиардерите на Bloomberg Мъск сега има 157 милиарда долара, само с 13 милиарда долара повече от Бернар Арно, председател и главен изпълнителен директор на групата за луксозни продукти Louis Vuitton.

Снимка 576143

Източник: GettyImages

Мъск може да не се притеснява, че не е начело в списъка на най-богатите хора в света, но не може да се каже същото за акционерите на Tesla. Te искат цената да се повиши отново и дори са започнали кампания с молба към борда на Tesla да изкупи обратно акциите от пазара.

Според доклада на Electrek, това ще покаже, че компанията е уверена в бъдещите си резултати и вярва, че акциите в момента са подценени. Мъск говори за потенциално обратно изкупуване преди около месец, но бордът изглежда все още не е решил. Другото нещо, което Мъск би могъл да направи, е да намали зависимостта на Tesla, за да освободи пътя.

Амбър Хърд, Илон Мъск, Twitter и изтриването на акаунта на актрисата от социалната мрежа

Предателството на Амбър Хърд

Приятели ли са още с Илон Мъск

Както Interesting Engineering наскоро съобщиха, ако Мъск ще се посвети на развитието и променитеli на Twitter, тогава би било разумно да предаде Tesla на главен изпълнителен директор, който да посвети цялото си време и внимание на Tesla, за да може компанията да върви напред.