51-годишният Илон Мъск е един от най-иновативните предприемачи. Милиардерът е ръководил много компании през цялата си кариера. Въпреки че със сигурност е много зает през последните две десетилетия с какви ли не бизнес начинания, Илон намира време за семейството си, което увеличава непрекъснато. 

Той има седем деца от няколко връзки. За съжаление първородният му син Невада Александър, когото имаше с първата си съпруга Джъстин Уилсън, почина само на 10 седмици през 2002 г. от синдром на внезапна детска смърт. И тъй като не знаем почти нищо за децата на милиардера, решихме да потърсим малко повече информация. Особено след като стана ясно, че един от синовете му не само иска да смени името и половата си идентичност, но и се отрече от биологичния си баща - Илон Мъск. 

Вивиан и Грифин

След смъртта на Невада през 2002 г., на Илон и Джъстин им се раждат близнаци през април 2004 г. - Ксавие Александър и Грифин. Макар че много малко се знае за близнаците, майка им разкрива, че е посетила клиника за инвитро оплождане малко след смъртта на Невада. "Зарових чувствата си, справяйки се със смъртта на Невада, като направих първото си посещение в клиниката по-малко от два месеца след инцидента. Илон и аз планирахме да забременеем отново възможно най-бързо. През следващите пет години родих близнаци, а после и тризнаци", цитират Джъстин от Hollywood Life. 

На 18 юни 2022 г. - един ден след 18-ия му рожден ден - Ксавие Алекзандър подава молба да промени името си на Вивиан Джена Уилсън, за да отрази новата си полова идентичност като жена. Документите посочват, че Вивиан желае правната промяна поради "полова идентичност" и факта, че "вече не живея и не искам да бъда свързана с биологичния си баща по какъвто и да е начин или форма."

Илон Мъск, Ксавие Алекзандър Мъск и промяната на името и пола на трансджендър дъщерята на милиардера

Трансджендър дъщерята на Мъск, която не иска да има нищо общо с него

Интересен развой на събитията

Кай, Саксон и Деймиън

След близнаците, Джъстин ражда тризнаци (отново чрез инвитро) през 2006 г. - Кай, Саксон и Деймиън са на 15 в момента. Подобно на братята им, много малко се знае и за тризнаците, но изглежда все пак поддържат връзка с баща си. През февруари Илон Мъск коментира видео в Twitter, на което се вижда как синът му Деймиън свири на пиано. Той поправи един от последователите си, който написа, че това е Саксон. Въпреки петте си деца обаче, Джъстин и Илон се развеждат през 2008 г.

Основателят на Tesla описва подробно някои аспекти от отношенията си с децата в публикация на Business Insider през 2010 г.: "Попечителството над нашите пет деца е разделено поравно. Почти всичките ми часове без работа минават с моите момчета и те са любовта на живота ми", написа тогава той. След развода с Джъстин, Илон се жени и се развежда два пъти с актрисата Талула Райли. Първият им брак продължава от 2010 до 2012 г., а вторият е от 2013 до 2016 г.

X Æ A-Xii

Най-известното дете на Илон е плод на любовта му с Grimes (чието истинско име е Клеър Баучер). Певицата роди сина им X Æ A-Xii (X AE A-XII) на 4 май 2020 г. Любопитното име на бебето веднага предизвика въпроси как всъщност се произнася и какво означава. 

Снимка 489838

Източник: Twitter / Elon Musk

"Първата буква X е неизвестна променлива. Символът Æ е моят елфически правопис на Ai (любов и/или изкуствен интелект). А-12 = предшественик на SR-17 (любимият ни самолет). Без оръжие, без защита, просто скорост. Страхотен в битка, но ненасилствен", написа в Twitter тя. Буквата А има и още едно значение за 32-годишната канадка - с тази буква започва любимата ѝ песен "А= Archangel". Числото 12 е свързано и с китайския зодиакален знак на плъха", написа Клеър Баучер малко след раждането в своя Instagram. 

Екса Дарк Сидириъл Мъск

Граймс изненада света на 10 март 2022 г., когато обяви в интервю за корицата на Vanity Fair, че тя и Илон тайно са приветствали второто си дете през декември 2021 г. Те кръстиха момиченцето Екса Дарк Сидириъл Мъск, но я наричат Y (Уай).

Двамата използват сурогатна майка заради опасения от усложнения, казва Граймс. Тя обяснява, че първата ѝ бременност е протекла с усложнения.

Граймс разкрива и значението на името на дъщеря им в интервюто, като отбеляза, че "Exa" се отнася до термина "exaFLOPS", който е "способността да се извършват  един квинтилион операции с плаваща запетая в секунда". Тя също така споделя, че второто име на бебето, Dark, е позоваване на неизвестното. "Хората се страхуват от това, но наистина това е отсъствието на фотони", обясни Граймс. "Тъмната материя е красивата мистерия на нашата вселена."

Илон Мъск на 51

Илон Мъск в 43 факта

Защото някой има рожден ден

Певицата също така потвърди произношението на "Sideræl" - sigh-deer-ee-el - и каза, че това е предназначено да бъде "по-елфически" начин да се изписва "сидерално", "истинското време на вселената, звездно време, дълбоко космическото време, а не нашето относително земно време." Въпреки че разкри малко за семейството си, Grimes даде да се разбере, че планира да държи децата си далеч от очите на обществеността. "Не съм свободна да говоря за тези неща", признава тя. "Каквото и да се случва със семейните неща, просто чувствам, че децата трябва да стоят настрана, а X е просто там."

Снимка 480847

Източник: Twitter / KRON4 News

Новината за новото бебе беше шокираща за мнозина, тъй като междувременно беше станало ясно, че родената в Канада певица и Илон вече не са заедно. И въпреки че милиардерът в момента излиза с Наташа Басет, а Grimes има връзка с жена - Челси Манинг, певицата пояснява, че ще продължи да се отнася към Мъкс като към гадже, но двамата са свободни да правят каквото си искат.

Илон Мъск, Grimes и новината за второто им дете от сурогатна майка

Тайното второ дете на Илон Мъск и Grimes

Новината, която изненада всички

"Живеем в отделни къщи. Ние сме най-добри приятели. Виждаме се през цялото време. Просто имаме собствено нещо. Не очаквам другите хора да го разберат." Тя също така сподели, че двамата искат още "поне три или четири" деца заедно, въпреки че не разкри дали планират сурогатно майчинство за бъдещото им поколение.

По всичко личи, че семейството на Мъск тепърва ще се увеличава.