Икон Мъск винаги е следвал принципа, че който каквото и да говори, той си прави това, което е сметнал за най-добре. Затова и днес може да се похвали с всички свои успехи.

Преди дни компанията му Tesla отново стана най-скъпият автомобилен производител на света, а акциите й надскочиха дори тези на Coca Cola, Disney и други гиганти на фондовата борса.

С рекордната цена от 1200 долара за акция Мъск успя да запуши устите на всички, които се страхуваха да инвестират в него или пък предвиждаха истински фалит на Tesla тази година

Снимка 477476

Източник: GettyImages

Но вместо да отпразнува с бутилка шампанско например, милиардерът не пропусна да отвърне на спекулантите на борсата - т.нар. Short Sellers, които винаги играят на сигурно, и на всички инвеститори, които не се осмелиха да рискуват с Tesla, която вече има трайни активи над 200 милиарда долара. В тяхна чест от пусна в продажба червени къси шорти. 

Снимка 487136

Източник: Tesla

Мъск се закани да прати по един чифт и в Комисия по ценни книжа в САЩ. Вероятно си е заделил някоя и друга бройка за подобни цели, защото за няколко дни червените сатенени шорти на сайта на Tesla бяха разпродадени във всички размери.

Цената от 69 долара не можа да спре поддръжниците на Мъск, а интересният надпис Sexy върху задната част на панталонките със сигурност също е спечелил много фенове. Той всъщност е комбинация от буквите на всички модели Tesla, произведени досега - S, 3, X u Y, предава CNN.

Джеф Безос, Zoox и защо Илон Мъск го нарече имитатор

Мъск: Безос е имитатор

Сблъсъкът на милиардерите

Мъск може вече и да не продава лимитираната колекция червени шорти, но продължава все така успешно да предлага електромобилите си. За първото тримесечие на годината отбелязва спад с едва 5% в сравнение с миналата година, което е нищо на фона на 30-и-повече процента при други автомобилни производители.