Хали Бели вече събра очите на всичките си последователи в социалните мрежи, включително и на нас, с тежките тренировки, на които се подлага редовно.

Хали Бери, Bruised, „Джон Уик 3“ и как поддържа форма 54-годишната актриса

Хали Бери пак събра очите на всички

Упражнения за напреднали

Неслучайно сред най-прочутите й роли са тези, в които раздава правосъдие. Вдигането на тежести и интензивните кардио упражнения са само част от персоналната й програма с тренировки.

"Наистина се занимавах с бойни изкуства", казва Бери пред Bustle. Но намира време и за джу-джицу, таекуондо, джудо, кикбокс и бокс.

През 2020 г. актрисата създава онлайн платформата за здраве и уелнес Re-Spin, в която редовно споделя различни практики за подхранване на ума и тялото. На две от тях е верен почитател, най-малкото защото й помагат да разпусне след тежките тренировки.

Вани с масла и соли

"Обичам да правя дълги вани с масла и соли", казва Бери. Но си има и другата важна съставка - чаша вино.

"Ако съм тренирала усилено и изпитвам силни болки в тялото, използвам всички видове органични морски соли с повече магнезий", казва тя. А когато иска просто да се отпусне, се потапя в масла от лавандула или евкалипт, като поръсва ваната с листа от различни по вид и цвят растения.

Медитация

Хали Бери отдавна е почитател на медитацията, защото й помага да пребори стреса. Опитва се да я практикува поне веднъж или два пъти в седмицата.

Съветът й към начинаещите е да започнат с по-кратки сесии от по пет минути, които постепенно да увеличават, но само след като са успели напълно да се откъснат от действителността в предишните си опити.

Медитацията, упражненията и кое е по-полезно за психичното ни здраве

Спорт или медитация - с какво да борим стреса

Най-оптималният вариант

Тя самата не казва, че е лесно. "Да накараш съзнанието си да не мисли за абсолютно нищо е едно от най-трудните неща, на които някога ще се научим." И все още се бори с това умение, което сравнява с "пътуване".