Наскоро в интернет се появи снимка, изровена от архивите на университета във Вашингтон, САЩ, направена около 1898 г., която даде много храна за размисъл на гладните за сензации фенове на конспиративните теории.

В снимката виждаме три деца по време на работа в златна мина в Канада, като едно от тях изглежда като близнак на Грета Тунберг отпреди 120 години.

В интернет моментално се появиха статии и коментари, които загатват за възможността Грета Тунберг да е безсмъртна или да е намерила начин за пътуване във времето.

Снимка 453642

Източник: Twitter / Carolalonde26

Факт е, че момичето на снимката притежава същото изражение и същата плитка като тези, с които сме свикнали да идентифицираме шведската екоактивистка.

Независимо от тези сходства, е доста трудно да убедим рационалния си мозък, че Грета действително е свръхчовек, който не остарява или пътува във времето.

Леонардо ди Каприо, Грета Тунберг и какво ги събра

Какво събра Лео ди Каприо и Грета Тунберг

Когато един природозащитник срещне друг

Подобни твърдения сме чували и по адрес на Бенедикт Къмбърбач, Никълъс Кейдж, Орландо Блуум и Киану Рийвс, като имаме известна доза съмнения дали пък последният наистина не е намерил еликсира на живота - актьорът от "Матрицата" просто отказва да остарява.

Снимка 453643

Източник: Twitter / Runningdive