Леонардо ди Каприо е една от най-социално ангажираните звезди. Актьорът бе един от първите отзовали се на нуждата от финансова помощ за справяне с пожарите в Амазония, и това не е първата подобна кампания, зад която застава.

А какво става, когато един виден природозащитник срещне друг? На този въпрос получихме отговор в края на миналата седмица, когато ди Каприо публикува в профила си в Instagram две снимки с екоактивистката Грета Тунберг.

Най-обсъжданата ученичка в света, за чиито емоционални и гневни речи всички са чували, получи подкрепата на носителя на Оскар. А в публикацията си в социалната мрежа той се обоснова и защо.

Актьорът нарича Тунберг "лидер на нашето време", защото в много редки случаи гласът само на един човек успява да бъде чут. Той е на мнение, че един ден историята ще ни съди за това, което правим днес, за да гарантираме, че бъдещите поколения ще могат да се насладят на същата обитаема планета, която явно приемаме за даденост.

Ди Каприо подкрепя посланията, които Тунберг отправя към световните лидери и изразява надеждата си те да стигнат до тях и да предизвикат съответните действия, защото "времето за бездействие е свършило".

Ким Кардашиян, Грета Тунберг и какво мисли риалити звездата за активистката

Какво иска Ким Кардашиян от Грета Тунберг

Феновете на младата активистка се увеличават

Той допълва, че за него е било чест да прекара време с 16-годишната ученичка и че е  оптимист за бъдещето именно заради хора като нея. Двамата са си дали взаимно обещание да се подкрепят в името на общото бъдеще на планетата.