Пандемията неведнъж постави под въпрос бъдещето на редица важни събития. Промени и традиционния им начин на провеждане. Организаторите на престижните награди Грами също бяха принудени да отложат първоначалната дата за 63-ата церемония. Ето че вече е сигурно не само че ще се случи, но са ясни и подробностите около провеждането й.

Кейти Пери, American Idol и каква полза вижда звездата от пандемията

Плюсът на пандемията според Кейти Пери

2020 г. и новият American Idol

Още в началото на месец януари от звукозаписната академия и CBS обявиха датата, на която ще се проведе дългоочакваното събитие - 14 март. Сега е ясно и мястото - Конгресния център в Лос Анджелис.

Тези дни излезе и дългият списък с музиканти, които ще се борят за златен грамофон от 63-тото издание. За съжаление на звездното събитието с водещ Тревор Ноа ще присъстват само участниците в програмата, номинираните и техните гости, а всички останали ще наблюдаваме онлайн.

Ето и номинираните изпълнители за Грами 2021 г.: BTS, Тейлър Суифт, Хари Стайлс, Cardi B, Bad Bunny, Black Pumas, Бранди Карлайл, DaBaby, Doja Cat, Били Айлиш, Мики Гайтън, HAIM, Британи Хауърд, Миранда Ламбърт, Lil Baby, Дуа Липа, Тамика Д. Малори, Крис Мартин, Джон Майер, Megan Thee Stallion, Марен Морис, Пост Малоун и Роди Рич.

Сред добре познатите имена в дългия списък обаче няколко правят по-силно впечатление. 

Почитателите на Тейлър Суифт вероятно ще са на линия през цялото време, докато тече церемонията, защото любимата им певица последно се бори за Грами през 2016 г. с албума си 1989, уточняват от Elite Daily.

Сигурно не можем и да си представим колко се вълнуват изпълнителите от BTS. Не само че са първите номинирани корейски артисти в историята на събитието, а и за първи път ще чуем тяхно самостоятелно изпълнение. Миналата година те излязоха на наградите, но заедно с рапъра Lil Nas X.

Категорията "Албум на годината" също се очертава като една от най-интересните. В тази битка на титаните влизат Тейлър Суифт с Folklore, Дуа Липа с Future Nostalgia и Пост Малоун с Hollywood's Bleeding.

Тейлър Суифт, излизането на Folklore и албумът с 1.3 милиона продажби за денонощие

Тейлър Суифт с нов рекорд

Който направи и Spotify рекорд

63-ата церемония по връчването на наградите Грами ще се проведе на 14 март от 3 часа българско време.