Глория Естефан е популярна с успешната си музикална кариера. Още през 80-те години тя успява да се наложи като един от най-разпознаваемите гласове в света на музиката.

Глория Естефан, изнасилването и разкритията ѝ за тежката травма от детството

Глория Естефан откровено за изнасилването, което е преживяла като дете

Била е само на девет години

Но звездата е известна и със силата на своя дух - неведнъж тя е говорила открито за трудните моменти в живота си, които не са успели да я сломят. Сред травматичните неща, които ѝ се случват, са тежка автобусна катастрофа през 1990 г., която я оставя със счупен гръб и почти обездвижена, както и сексуално насилие в детските години.

Но поредното трудно събитие, което певицата е принудена да преживее, този път успява да я пречупи. През 2017 г. тя губи своята майка. Нещо, което води Глория до тежка емоционална криза, по собствените ѝ думи, от която до ден днешен не може да се отърси. Затова най-накрая е решила да потърси специализирана помощ, осъзнавайки колко важно е психическото здраве.

"Започнах терапията и разбрах каква нужда съм имала от това", споделя Глория и продължава: "Преминах през много трудни неща в живота си, но някак си успях да се справя с тях. Но този път, оказа се, съм безсилна."

Снимка 610465

Източник: GettyImages

Причината Естефан да говори публично за това е желанието ѝ да наблегне на значимостта на психичното здраве, особено за младите хора. "Мисля, че това е много важно - в днешното време, изпълнено с негативизъм и трудности, които водят до повишена тревожност и дори депресии. Трябва да се научим да се грижим за психиката си и да умеем вътрешно да се настройваме сами", допълва още тя.

Освен с терапията, Естефан практикува йога и медитация, пише Yahoo!Entertainment. Но нещото, което най-много помага на изпълнителката, е нейното семейство. И най-вече десетгодишният ѝ внук, когото тя определя като "светлината на живота си" и с когото обича да прекарва всяка свободна минута.

Глория Естефан, COVID-19 и как певицата е преминала през изпитанието

Глория Естефан за срещата си с коронавируса

Певицата се е заразила от неин почитател

И въпреки славата и множеството признания - през този януари Естефан стана първата испанска певица, въведена в Залата на славата за авторите на песни в САЩ - Глория споделя, че се научила да държи егото си под контрол. И това е най-важното житейско правило, което е усвоила с годините.

"Всъщност егото често пречи на успеха, то е загуба на време и енергия", казва тя. И допълва, че добротата и откритостта са много по-добрият начин човек да върви успешно напред и нагоре.