Преди малко повече от седмица стана ясно, че принц Чарлз е дал положителна проба за COVID-19. Не закъсня съобщението, че и кралица Елизабет Втора също се е разболяла от коронавирус.

Принц Чарлз, положителната му проба за COVID-19 и притесненията за кралица Елизабет Втора

Нови притеснения в кралския двор

Какъв е проблемът този път

От кралския двор разбрахме, че симптомите ѝ са леки, но медицински лица ще следят изкъсо състоянието ѝ. Очакваше се Елизабет Втора да продължи с леки ангажименти, с което показа, че настоящият най-възрастен и най-дълго управлявал монарх в света не е сериозно болен. Въпреки това обаче кралицата пропусна няколко планирани виртуални срещи във вторник.

"Тъй като Нейно Величество все още изпитва тези симптоми, подобни на настинка, тя реши да не предприема планираните си виртуални ангажименти във вторник, а ще продължи да се занимава с още по-леки задължения", съобщават от Бъкингамския дворец.

Снимка 564539

Източник: GettyImages

В понеделник кралица Елизабет Втора изпрати съболезнования до Бразилия заради наводненията там и планираше да даде дипломатически аудиенции на чуждестранни посланици, напомнят от Reuters.

Кралица Елизабет Втора, принц Андрю, делото за сексуално насилие и кой ще плати сметката

Колко ще струва делото срещу принц Андрю на кралицата

До каква договорка стигнаха

Източник, близък до двореца, казва пред CNN, че по-нататъшните ангажименти на кралицата през следващата седмица ще бъдат дискутирани един по ден и всичко ще се решава във времето и според кондицията ѝ.

Въпреки че от Бъкингамския дворец уверяват, че няма нужда от паника, защото състоянието на кралицата се следи зорко от медицински екип, новината за положителния тест и отменените ангажименти изостри опасенията за здравето на най-дълго управляващия монарх в света. И то само две седмици след като тя отбеляза 70 години на британския трон.

Снимка 564538

Източник: GettyImages

95-годишната кралица, която е с напълно завършен ваксинационен цикъл срещу коронавирус,  прекара една нощ в болница миналия октомври заради неуточнено заболяване. Наскоро се появиха новини в английските медии, че тя се придвижва все по-трудно.

Кралица Елизабет Втора и положителната ѝ проба за COVID-19

И кралица Елизабет Втора с COVID-19

Ето и какво е състоянието ѝ

Не сме особено изненадани предвид годините ѝ, но да се надяваме, че няма място за притеснения и Елизабет Втора ще се справи с коронавируса, както се е справяла с много други трудности и проблеми в своя дълъг живот.