Да си жена в Саудитска Арабия не е лесно. И сега Джорджина Родригес, като жена, която ще живее там, ще трябва да свикне с всички правила, които трябва да спазва в страната. След подписването на Кристиано Роналдо от Ал-Насър започва нов живот за инфлуенсърката и нейните деца.

Кристиано Роналдо, Джорджина Родригес и луксозното пътешествие до Саудитска Арабия

Луксът, в който Джорджина Родригес лети (и показва на всички)

Какво отведе Роналдо и Джорджина в арабския свят

Въпреки че може да е каже, че жените получиха много повече свободи през последните години, Саудитска Арабия все още е много рестриктивна страна, с по-малко права от Запада. Уебсайтът на Министерството на външните работи на Европейския съюз подробно описва определените правила, които трябва да се спазват за тези, които искат да се преместят да живеят в страната.

Тъй като е жена, Джорджина трябва да носи абая на обществени места. Жените в Саудитска Арабия обикновено носят тази дълга, свободно падаща роба, която се слага над дрехите и е смятана за религиозен символ. Джорджина също трябва да се облича със "скромност и приличие". С други думи, край на прозрачните и прилепнали дрехи с дълбоки деколтета.

Вносът и консумацията на алкохол и продукти от свинско месо е строго забранен. Тя също не може да яде, пие или пуши на публично място по време на Рамадан - между март и април. Що се отнася до туризма, свързан с новото й местожителство, тъй като не е мюсюлманка, няма да може да посети Свещените градове като Мека и Медина, както и други природни обекти и паметници. Ако с Роналдо много държат да го направят обаче, ще трябва да поискат специално разрешение. Предвид звездния статут на футболиста, предполагаме, че ще го получат.

Оказва се всъщност, че Саудитска Арабия вече е нарушила собствените си закони, заради Роналдо и Джорджина. Както стана ясно, 37-годишният футболист ще живее през следващите две години и половина в Рияд с Джорджина и петте им деца, две от които от испанката от аржентински произход. Проблемът е, че те нямат сключен брак, въпреки че са заедно от 2016 г.

Кристиано Роналдо, Ал Насър и гафът, който допусна при официалното му представяне в спортния клуб

Големият гаф на Кристиано Роналдо

И подигравките, които отнесе

А според законите на Арабския полуостров, които са изключително строги, съжителството на несемейни двойки е забранено. Според местен адвокат обаче, властите в страната са започнали да си затварят очите и да не преследват нарушителите, особено ако са чужденци. От Marca дори пишат, че по документи Джорджина  е вписана като домашна прислужница в дома на Кристиано Роналдо - вратичка, с която уж да не нарушават закона.