Във вторник, 7 юли, Джони Деп се яви в съдебната зала, за да бъде изслушан като страна по делото, което води срещу британския таблоид The Sun за клевета и твърденията, че е упражнявал насилие върху бившата си съпруга Амбър Хърд.

Джони Деп, The Sun, Амбър Хърд и делото за клевета срещу таблоида

Джони Деп пред съда: Амбър Хърд е чудовище

Кой е бил насилникът във връзката им

Че е бил насилникът във връзката, актьорът категорично отрича. Не отрече обаче друго - за дългия път, който е извървял ръка за ръка с наркотиците. 

57-годишния Деп не скри от съда и обществеността, че е започнал да се дрогира още на 14, когато за пръв път е намерил успокоителните на майка си. А през годините е пробвал абсолютно "всички наркотици под слънцето". 

Снимка 487260

Източник: GettyImages

Звездата от "Карибски пирати" призна, че често се е дрогирал с писателя Хънтър Томпсън, както и с изпълнителя Мерилин Менсън. А през 1995 г. с тогавашната му половинка Кейт Мос потрошили хотелска стая, докато били в несвяст, и след това платили 10 хиляди долара за нанесените щети.

"Не обичам да защитавам алкохола, наркотиците и насилието пред никого, но истината е, че те винаги са вършели работа при мен", каза Деп в съдебна зала. Той не отрече, че е имало месеци, в които е давал по 30 хиляди долара за червено вино, но поясни, че не е и изпивал цялото количество сам.

Снимка 419633

Източник: GettyImages

Голямата промяна за актьора идва след раздялата с Ванеса Паради. Тогава той първо се отдава на алкохола, с който иска да притъпи болката, а след това си дава обещанието да стане трезвеник, което продължава да изпълнява и до днес. А човекът, който му помага в тази трудна задача, е Елтън Джон, предава Daily Mail.

Именно на него Деп се хвали през 2012 г., че е успял да издържи 100 дни без алкохол. Така успява да изгони "чудовището", както нарича своето алтер его, когато е пиян. И много добре осъзнава, че това буквално му е спасило живота.

Лили-Роуз Деп, голотата и има ли от какво да се притеснява дъщерята на Джони Деп

Дъщерята на Джони Деп и голотата

Какво е научила от майка си Ванеса Паради

Джони Деп имат две деца - Джон и Лили-Роуз. А пред съда актьорът призна, че е дал на дъщеря си да пробва марихуана, когато е била на 13 години. Той нарича постъпката си "отговорно родителство", защото е искал той да я запознае със забранените субстанции, а не някой друг.