В интервю за ноемврийския брой на списание GQ Джони Деп разказа за живота си след обвиненията в насилие от бившата му съпруга Амбър Хърд.

Тогава 55-годишният актьор даде своята версия за събитията от май 2016 г., когато актрисата пуска кадри, на които си личи, че е станала жертва на насилие.

Деп разказа, че не ѝ е посягал и че полицията не е намерила белези от насилие по тялото на актрисата, въпреки нейното видео, което показва друго.

Задълбоченото интервю за корицата, проведено в дома на Джони Деп в южна Франция, обаче не беше посрещнато добре в социалните медии, където нападките срещу актьора започнаха да валят.

Появиха много мнения, че Джони Деп всъщност е "опасен". Мнозина, сред които писатели и журналисти, оспорват представянето на актьора и пишат, че GQ го описват като "уязвим" и "пострадал", твърдейки, че такива прилагателни го изкарват като жертва, а той всъщност не е.

"Не мога да повярвам, че Джони Деп е корицата на списание GQ. Все едно да кажем, че домашното насилие е ок и да приключим с този въпрос", пишат някои.

"Спрете да драматизирате поведението му, сякаш е някакъв неразбран герой, защото той не е", добавят други.

Независимо от нападките, трудно е да кажем каква е истината и дали реално актьорът има вина. Факт е обаче, че заснетите кадри на фотографа Грег Уилямс за списанието са наистина страхотни.