На 9 юли американският президент Джо Байдън и Първата дама Джил Байдън пристигнаха във Великобритания за срещата на G7. Това е първото им подобно важно пътуване след встъпването в длъжност, затова и очаквано всяка тяхна стъпка се следи с особено внимание.

Джил Байдън, мрежестият чорапогащник и това ли е първият скандал на новата Първа дама на САЩ

Джил Байдън и първият й "скандал" като Първа дама

По стъпките на Мелания ли върви

Встрани от политическите теми, или пък не съвсем, идват дискусиите за Първата дама и нейния стил. А Джил Байдън определено успя да ни изненада с избора си на сако. И някак веднага в главата ни изплуваха спомени за Мелания Тръмп...

Съпругата на американския президент избра за срещата по двойки с британския премиер и жена му блейзър с голям надпис LOVE на гърба, направен от стотици малки кристалчета.

Снимка 534312

Източник: GettyImages

На отговор на журналисти защо е избрала точно тази дреха и какво е нейното послание, Джил Байдън отвърна, че носят любов от САЩ. "Това е глобална конференция, а ние се опитваме да постигнем обединение по земното кълбо", каза още Първата дама и добави, че е много важно след изминалата тежка година хората да усещат заедност.

Така коментираното сако е на френския моден бранд Zadig & Voltaire и се продава на цена от 448 долара. Но в бяло, защото черният вариант е изчерпан - дали защото госпожа Байдън се спря на него, можем само да предполагаме.

Снимка 534311

Източник: GettyImages

Очаквано, не закъсняха и сравненията между настоящата и предишната Първа дама. В един от най-коментираните тоалети на Мелания Тръмп се превърна дълго яке в тъмнозелено Zara с надпис "I Really Don't Care, Do U?" ("На мен наистина не ми пука, а на теб?").

Снимка 505261

Източник: GettyImages

Него съпругата на Доналд Тръмп избра за посещение при деца мигранти в пограничните райони на Тексас, заради което бе обвинена и че подкрепя законовите решения на съпруга си относно миграционната политика. Но лаконичният коментар на Мелания е, че в избора й на тоалет "няма скрито послание". Е, поне Джил си го признава...