Джиджи Хадид роди само преди няколко месеца и веднага се върна на подиума, показвайки завидна топ форма. Не знаем как я е постигнала, но със сигурност се е постарала, но вече ще имаме едно наум, когато споделя своите тайни за разкрасяване в социалните мрежи.

Джиджи Хадид и връщането ѝ на работа четири месеца след раждането

Джиджи Хадид се върна на работа

И е в топформа

Поводът за съмненията ни е една от последните й появи онлайн, по-конкретно за Vogue, в която споделя как поддържа кожата си.

От записа става ясно, че (по съвет на майка й) използва паста за зъби, за да се справи с акнето. Но това според доктор Хайди Уолдорф категорично "не е добра идея", уточняват от Insider.

Въпреки че трикът на Хадид се прилага от редица млади майки, защото се смята за най-безопасен, той може доста да влоши и обривите, и зоната около тях, казва още дерматологът Уолдорф.

А причината - повечето пасти за зъби съдържат съставки като натриев лаурил сулфат, флуорид и сода за хляб, които дразнят кожата. Особено вреден е натриевият лаурил сулфат, който разрушава нейната естествена мастна и протеинова бариера.

Маскне, акнето, чувствителната кожа и как й се отразява носенето на предпазна маска

Как да се справим с пъпките под маската

Защото явно още дълго ще ги носим

За борбата с акнето, особено с т. нар. маскне, причинено от предпазните маски, госпожа Уолдорф препоръчва продуктите, богати на хипохлорна (HOCl) и салицилова киселина.

Ако и те не помогнат, тогава предписва локален антибиотик, като понякога добавя и противовъзпалително средство към сместа. Това вече е друго нещо.