Джей Зи успя да влезе в историята като стана първият рапър милиардер. Kариерата му започва през 1996 г. и днес Джей Зи вече има натрупано цяло състояние, което възлиза на 1 милиард долара. Това го прави не само един от малкото милиардери в света на шоубизнеса, но и първият в рап средите, разкрива Forbes.

Шон Кори Картър е роден на 4 декември 1969 г в Ню Йорк. Израснал е в Бруклин и макар като млад да е продавал дрога, с годините Джей Зи успява да се превърне в уважавана личност в бизнес средите на Ню Йорк, която поддържа приятелски връзки с влиятелни личности като Барак Обама. До момента има издадени 14 албума и 22 награди Грами.

Снимка 336999

Източник: GettyImages

Натрупаното състояние на рапъра естествено не се дължи само на музикалната му кариера. Сред активите му, освен музикален каталог за 75 млн. долара, са и дялове в производство на шампанско и коняк за 410 млн. долара, имоти в луксозни райони на Ню Йорк и Лос Анджелис, дял от 100 млн. долара в музикалната услуга Tidal, дял в Uber на стойност 70 млн. долара, арт колекция на стойност около 50 млн. долара и други.