Когато имаш над 181 милиарда долара, покупката на недвижимо имущество е най-малкото, което можеш да направиш. За никого не е изненада, че Джеф Безос има десетки имоти и не спира да увеличава тяхната бройка.

Преди половин година основателят на Amazon стана собственик на имение, построено през 1930 г. в луксозния квартал на Калифорния Benedict Canyon.

За него той плати 165 милиона долара - най-високата сума, плащана за имот в Лос Анджелис.

Но понеже винаги мисли мащабно, наскоро Безос е закупил и имота в съседство, за който е броил "скромните" 10 милиона. Срещу тях получава три спални, четири бани, шест камини, двоен гараж и обща застроена площ над 400 квадратни метра.

Джеф Безос, Макензи Безос и за какво бившата съпруга на милиардера харчи парите му

Как Макензи харчи милионите на Джеф Безос

Без особена изненада

Разбира се, тези мащаби са нищо пред голямото имение в близост, но пък са перфектни за къща за гости, например. Очаква се двата съседни имота да бъдат обединени, за да се превърнат в един с внушителни размери, предава The Sun.

Друга сериозна инвестиция, която милиардерът прави в недвижимо имущество, е имотът му в Ню Йорк за 96 милиона долара. Притежава и земи за 90 милиона в Лос Анджелис, за които обаче все още не е ясно какво предназначение ще имат. Има и три имота във Вашингтон, както и ранчо в Тексас.