Само месец след като приключи развода си с основателя и главен изпълнителен директор на Amazon - Джеф Безос, Макензи Безос вече има ясна представа за какво ще похарчи няколко милиарда долара от състоянието си. Тя обяви, че възнамерява да дари поне половината от богатството си за благотворителност чрез инициативата Giving Pledge.

Джеф Безос, Макензи Безос и колко пари ще получи съпругата на милиардера след развода

Стана ли Макензи Безос най-богатата жена на планетата

Каква е ситуацията след развода

Уорън Бъфет и Бил Гейтс основават Giving Pledge през 2010 г., като канят богати личности да се присъединяват ежегодно. Макензи Безос е един от новите 19 члена за 2019 г. С нейното присъединяване броят на филантропите в Giving Pledge, става 203, съобщава Independent.

Във вторник, 28 май, 49-годишната Макензи, която сега е една от най-богатите жени в света, написа писмо, в което обяснява своята отдаденост на каузата, като насърчава и другите милиардери да даряват средства за благотворителност.

Джеф Безос не пропусна да похвали решението на бившата си съпруга в Twitter, като написа: "Макензи ще бъде невероятна, деликатна и много ефективна в благотворителността, и аз се гордея с нея. Писмото ѝ наистина е много красиво. Давай смело, Макензи."