Едва преди няколко месеца разбрахме, че Джеф Безос и съпругата му Макензи са взели решението да се разведат. Очевидно намеренията им са сериозни и изобщо не се бавят. 

Джеф Безос, Макензи Безос и един развод след 25 години брак

Най-богатият човек в света се развежда

Джеф Безос и една раздяла за милиарди

Разводът им е във финалната си фаза и до няколко месеца ще бъде официално потвърден, с което ще сложат и край на 25-годишния си брак. Двамата обявиха това официално в Twitter. 

В следствие на развода Макензи ще получи дял от Amazon в размер на 4%. Преди развода пък Джеф Безос притежаваше 16% от компанията, която създаде, а те се оценяват на 140 милиарда долара.

Тези 4% ще донесат на съпругата на Безос доста сериозно състояние, защото са оценявани на 35 милиарда долара. Според Forbes, това няма да я направи най-богатата жена в света, както се очакваше. Макензи ще заеме третото място в тази престижна класация.

Джеф Безос, Blue Origin и как милиардерът вижда Космоса след години

Как Джеф Безос ще превземе Космоса

Доста смели мечти

Пред нея ще бъдат Алис Уолтън (Walmart) с 45 милиарда долара и Франсоаз Майерс (L'Oréal), която има 52.9 милиарда долара

Тези 35 милиарда ще наредят Макензи Безос на 26-о място сред най-богатите хора на планетата. За справка ще кажем, че плътно зад нея е основателя на Nike - Фил Найт. 

Джеф Безос, Бил Гейтс, Уорън Бъфет и кои са най-богатите хора на планетата за 2019 г.

Кои са най-богатите хора на планетата

Според класацията на списание Forbes

Въпреки всичко, Джеф Безос ще остане най-богатият човек на планетата с над 110 милиарда долара, оставяйки зад себе си Бил Гейтс, който има 99.5 милиарда долара