Джеф и Макензи Безос вече са официално разведени. Двойката, която обяви изненадващата си раздяла през пролетта, е успяла да постигне съгласие по всички въпроси около развода, и съдът издаде окончателното си решение.

Разбира се, най-интересното в случая е колкото точно получи бившата съпруга на основателя на Amazon. И този въпрос, който вълнува всички още от обявяването на развода, вече има своя категоричен отговор.

След 25 години брак, в петък, 5 юли, Макензи Безос се раздели с миналото си на омъжена жена и започна новия си живот, по-богата с цели 38.3 милиарда долара. Още преди финализирането на развода, тя обеща, че ще дари поне половината от сумата за благотворителност. 

Снимка 423144

Източник: GettyImages

Състоянието на Джеф преди развода се оценява на 159 милиарда, така че това, което получи Макензи, не оправда очакванията на някои тя да прибере половината от тази крупна сума, Business Insider.

Джеф Безос, Макензи Безос и решението ѝ за какво да похарчи половината си състояние

За какво ще похарчи половината си състояние Макензи Безос

И как реагира бившият ѝ съпруг Джеф Безос

Което пък не пречи новият баланс в банковата й сметка да я прави третата най-богата жена в света. За разлика от нея, Безос си остава начело като най-богатият човек на света - дори след развода.