Утре, 20 юли, Джеф Безос ще сбъдне детската си мечта и ще запише името си в историята не само като най-богатия човек някога, но и като един от тези, полетели в Космоса.

Джеф Безос, Blue Origin, New Shepard и ще полети ли милиардерът в Космоса

Джеф Безос излита в Космоса

Кой ще му прави компания

Миналият месец милиардерът ни изненада с решението си за бъде на борда на първия пътнически полет на компанията си Blue Оrigin със совалката New Shepard. Още тогава разбрахме, че с него ще бъде брат му Марк, а още едно място бе пуснато на търг.

Четиричленният цивилен екипаж на борда на полета ще бъде допълнен от 18-годишния студент по физика Оливър Деймън и 82-годишната Уоли Фънк, която е била част от мисията на NASA Mercury 13.

След броени часове Деймън ще се превърне в най-младия човек, полетял някога в Космоса. Той е бил избран да замести победителя в търга за мястото, който е отпаднал от пътуването заради "конфликти с графика", както уточниха от Blue Origin.

Освен образованието си в областта на физиката, което студентът ще продължи през есента, той е отделил и една година, за да изкара сертификат за пилот. Е, няма как да пропуснем и факта, че Деймън е син на милионер, собственик на датска инвестиционна компания, което му е дава възможността да осъществи мечтата си и да полети в Космоса срещу 28 милиона долара, предава Space.

Джеф Безос, Change.org и поредната петиция към създателя на Amazon

Земляните срещу Безос

Още една нестандартна петиция срещу милиардера

Деймън е и първият клиент на Blue Origin, който си плаща за космически туризъм. А четвъртият пътник на борда на New Shepard е там по заслуги и без заплащане.

82-годишната Фънк е получила лична покана от Безос да се присъедини към това предизвикателство. С него тя ще се превърне в най-възрастния човек, полетят в Космоса, оставяйки зад гърба си Джон Глен, който на 77 години участва в мисията Mercury.