Дж. К. Роулинг, авторката на "Хари Потър", поредицата с най-продаваните романи в цял свят, и преди си е навличала неприятности заради неодобрителните си изказвания за LGBTQ общността. Категоричността ѝ в убежденията относно половете ядосват хората и най-вече трансактивистите. Друг обаче, оказва се, е поводът тя да получи нова заплаха за живота си.

Рупърт Гринт, Дж.К. Роулинг и какво каза актьорът за писателката

Съгласен ли е Рупърт Гринт с вижданията на Дж.К. Роулинг

Рон има какво да каже

След нападението на писателя Салман Рушди, който само преди дни беше намушкан с нож около 15 пъти на конференция в Ню Йорк, където се очакваше да изнесе лекция за свободата на словото, Роулинг пише пост.

"Ужасяващи новини. В момента се чувствам много зле. Дано се оправи", споделя тя в Twitter профила си. Осъждането на нападението и израза на ужаса на Роулинг от опита за убийство на колегата ѝ Рушди не всеки обаче посреща добре.

Всъщност един конкретен човек действително я заплашва в коментарите на поста ѝ.

"Не се притеснявайте, вие сте следващата", пише Меер Асиф Азиз. Той описва себе си в Twitter като "студент, социален активист, политически активист и активист-изследовател".

Реакцията на Роулинг обаче е хладнокръвна. Тя публично поисква Twitter да се намеси, но въпреки това, меко казано агресивният коментар на Рушди, не е премахнат.

Дж.К. Роулинг, Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts и ще участва ли в специалния епизод за Хари Потър

Ще бъде ли Дж.К. Роулинг част от специалния епизод на Хари Потър

Интересно

Полицията обаче вече разследва случая, както писателката потвърди и благодари на всички свои фенове, които са я подкрепили с мили съобщения, пише Deadline.