Миналата седмица стана ясно, че ще започнем новата година с един подарък, който не сме и предполагали, че може толкова много да искаме.

"Хари Потър", Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts, Даниел Радклиф, Ема Уотсън и специалният епизод, който ще видим

Задава се нещо специално за феновете на Хари Потър

2022 г. ще започне подобаващо и с магия

А именно Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts - специалният епизод, посветен на годишнината от пускането на първия филм за Хари Потър по кината. 

В него участие, разбира се, ще вземат Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт. Както и актьори, участвали във филмите за Потър.

Снимка 442692

Източник: GettyImages

Но от обявения списък на актьори и хора от екипа, липсва едно много важно име - това на Дж.К. Роулинг, без която нямаше да има нито филми, нито книги. 

Източник на People, който е в течение с това какво се случва с продукцията, е заявил, че авторката на книгите за Хари Потър няма да вземе участие в новозаписаните сцени. За момента не е ясно защо Роулинг ще отсъства.

"Хари Потър", 20-ата годишнина от излизането на първия филм, Хогуортс и уникалната торта, създадена по случая

Магичната торта за юбилея на Хари Потър

Сладко вълшебство

Е, няма точно да отсъства, защото в Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts  ще има включени кадри с нея, но те ще бъдат архивни. Една от причините за отсъствието ѝ може да бъде скандалът, в който се замеси през 2020 г., когато беше нападната заради туитове, които от LGBTQ+ общността не бяха приети добре.