Изглежда че амбициите на Брук Шийлдс като майка не са свързани с това двете ѝ дъщери да вървят по стъпките й на модел и актриса. Наскоро тя сподели, че по-голямото ѝ дете, Роуан (19 г.), има желание да бъде журналист. И вече има своите изяви в тази посока.

Брук Шийлдс, Роуан Шийлдс, Гриър Шийлдс и как дъщерите на актрисата са ѝ помогнали на самооценката

Какво направиха дъщерите на Брук Шийлдс за нея

Никога не знаем кой с какво ще ни помогне

Роуан имаше възможността да интервюира 56-годишната си майка по време на модно събитие в Ню Йорк, организирано от онлайн магазина Fashionphile. Тийнейджърката успя да зададе някои трогателни въпроси относно модата и събитията на червения килим.

"Мамо, наясно съм, че си се разхождала по безброй червени килими. Но би ли могла да посочиш един единствен тоалет, в който си се чувствала най-удобно и уверена?", пита тя Шийлдс.

Актрисата въобще не се поколебава в отговора. Оказва се, че "красивата, ярко розова рокля с марка Badgley Mischka", която носи през 2018 г. на наградите "Еми", е сред любимите ѝ. След което бърза да похвали Роуан за уменията ѝ като интервюиращ, които "й се удават съвсем естествено".

Неведнъж през годините, Брук Шийлдс се е опитвала да дава съвети на своите дъщери. Насърчавала ги е да харесват телата си и да се възприемат такива, каквито са.

Брук Шийлдс, остаряването, бръчките и оптимистичният ѝ подход към този естествен процес

Страхува ли се Брук Шийлдс от остаряването

Пример за милиони жени по света

А колкото до професионалното им развитие, Брук желае да не се уповават на факта, че имат известна майка, а да полагат усилия, за да постигнат целите си, пише She Knows.

"Винаги им казвам: уверете се, че ще намерите призвание, което абсолютно обичате, и дори да е трудно, да намирате смисъл да работите усилено за него. Дори и да започнете от малкото, трябва да знаете, че никоя работа не е "твърде малка" - стига да отговаря на очакванията и да е свързана със сферата, в която сте мечтаели да се развивате."