Бритни Спиърс винаги е успявала да провокира, обърка и държи в напрежение феновете си. За никого не е тайна, че певицата има изключително сложни отношения със семейството си - в това число влизат не само баща ѝ Джейми Спиърс, сестра ѝ Джейми Лин, брат ѝ Брайън, но и майка ѝ - Лин Спиърс.

Бритни Спиърс, Сам Асгари и премеждието ѝ с колата по магистрала в Лос Анджелис

Oops!... I Did It Again - новите премеждия на Бритни Спиърс

За първи път ли ѝ е

През ноември 2021 г. в публикация, която по-късно изтри, Бритни Спиърс заяви, че майка ѝ - Лин Спиърс, макар винаги да е предпочитала да стои в сянката на скандалната история около попечителството на дъщеря си, е пряко свързана с натиска над Бритни от първия ден.

Сега Бритни Спиърс продължава да изяснява ситуацията, в която се е намирала. Тя използва своя Instagram, за да се оплаче от липсата на подкрепа и грижа от страна на близките си, особено майка си.

Бритни публикува серия от скрийншотове на съобщения, които твърди че е писала до майка си през 2019 г. от психиатричната клиника. Съобщения, които по думите ѝ Лин Спиърс е игнорирала, пишат от Page Six.

Снимка 578151

Източник: GettyImages

"Разказвала ли си на хората и как криеше кафето всяка сутрин от мен? Каза ли им, че всяка сутрин, когато се опитвах да намеря кафе, нямаше мои снимки в кухнята, а само на Мади и Джейми Лин?" - продължава тя, визирайки съответно племенницата и сестра си. "Всяка сутрин слагах моя снимка до вас, и всяка сутрин я прибирахте, преди да се събудя!"

Лин Спиърс пък настоява за обратното - че също пази историята на разговорите и че истината въобще не е такава. Тя уверява, че я обича безкрайно много. 

Бритни Спиърс, Лин Спиърс, Instagram и защо певицата изтри профила си няколко седмици след сватбата си

Упс, Бритни пак го направи

Винаги успява да държи феновете си под напрежение

Бритни Спиърс обаче не само не вярва на думите на майка си, ами я нарича "шегаджийка" за това, че се преструва на "отговорен родител" и продължава да "играе любяща майка".

"Имаш нахалството да показваш съобщенията си, когато знаеш, че сте ме наранили толкова много, че дори не е смешно", пише още Бритни.

Изпълнителката обяснява също, че в нощта преди да бъде отведена в психиатрично заведение през 2019 г., тя е преспала у майка си с приятели по нейна покана, но впоследствие е разбрала, че те са планирали всичко, за да я отведат в клиниката. 

"Ти ме малтретира", категорична е Бритни Спиърс.

Бритни Спиърс, Baby One More Time и какви признания за семейството си направи поп иконата

Кой направи на глупачка Бритни Спиърс

Отново изумяващо признание

И докато майка и дъщеря очевидно все още имат какво да изясняват, бащата на Бритни, Джейми Спиърс, беше обвинен, че е следил разговорите и съобщенията на певицата на мобилния ѝ телефон, докато е изпълнявал функциите на неин настойник. По-рано той твърдеше, че "действията му са били извършени със знанието и съгласието на Бритни", което очевидно не е така, припомнят от BuzzFeed News.