Най-наскоро научихме, че на Боно му предстои да разкаже живота си в книга. Мемоарната му Surrender: 40 Songs, One Story ще излезе най-вероятно през ноември още тази година. И има причина феновете да тръпнат в очакване за този момент, защото в нея Боно ще сподели за строго пазената семейна тайна, за която признава за първи път.

Боно, Surrender: 40 Songs, One Story и новата книга, в която певецът от U2 ще разкаже историята на своя живот

Боно има да ни каже още нещо

Една книга, много спомени

В интервю за радио предаване на BBC Radio 4 фронтменът на британската група U2 направи разкритието, че има полубрат.

В семейството пазената от баща му тайна е излязла наяве малко преди да почине през 2001 г. Боно я научава около година по-рано.

"Имам друг брат, когото обичам и обожавам, за когото не знаех, че имам", споделя той.

И обяснява, че баща му Боб е преминавал през тежки моменти след смъртта на съпругата си, Айрис Хюсън през 1974 г.

Звучи сякаш Боно обяснява действията на баща си с това, че "главата му е била другаде, защото сърцето му е било другаде".

"Можех да кажа, че баща ми има много сериозно приятелство с тази прекрасна жена, която е част от семейството. И са имали дете. И всичко това е било пазено в тайна."

Музикантът признава още, че никой, нито дори майка му Айрис, нито по-големият му брат Норман, са знаели за съществуването на извънбрачното дете.

Но Боно е успял да разговаря с баща си, след като научава тайната. Попитал го е дали е обичал майка му, при което е получил положителен отговор. Но е последвал логичният въпрос: "Как е могло да се случи това?"

По думите на Боно баща му не се е извинявал, а просто е обяснявал как се е опитвал да направи "правилното нещо".

U2, Боно и какво споделиха от бандата в подкаста Awards Chatter

Защо Боно се срамува от U2

И защо не харесва името на групата

И въпреки че музикантът е "в мир с това", очевидно е, че отношенията с баща му са били проблемни. Не го крие, а дори още повече - ще ги коментира по-подробно в предстоящата си книга, пише People.