Семейството безспорно е нещо много важно. За човек винаги са от определящо значение хората, с които е израснал. И не само родителите, а и братята и сестрите, с които е изградил най-ранните си детски спомени и преживявания.

Салма Хайек и Франсоа-Анри Пино - не просто туристи, а действащи застъпници за опазването на моретата и океаните

Когато Салма Хайек се гмурне в дълбокото

Звезда в действие

Затова неслучайно има специален ден в годината, посветен на братята и сестрите. И макар празникът, който се отбелязва на 10 април, да е неформален, а и не особено популярен в световен мащаб, все пак винаги е добре на намерим повод да се свържем с близките си хора.

И явно Салма Хайек е от известните личности, за които подобни празници са от важно значение, разказват от Parade. Затова актрисата не се поколеба да отбележи значимата връзка със своя по-малък брат, като за целта публикува обща снимка с послание в Instagram.

На кадъра 56-годишната холивудска звезда позира, седнала на задната седалка на автомобил, до 46-годишния Сами Хайек. Двамата изглеждат усмихнати и доволни - за разлика от бялото пухкаво куче в ръцете на Салма, което което не е особено развълнувано да бъде част от фотосесията.

И на английски, и на родния си испански Салма пише към снимката: "Сами, ти си истинска благословия в живота ми. Знам, че аз привнасям много хаос в твоя. Но въпреки всичко искам искрено да ти честитя Световния ден на братята и сестрите."

Сами, който се изявява като професионален модел, не се поколеба също да направи жест към сестра си и на свой ред са сподели тяхна симпатична снимка.

"Абсолютна привилегия е да бъда твой брат" написа той в отговор. И не пропусна да благодари на Салма за "прекрасното и цветно пътешествие, които винаги са имали заедно".

Салма Хайек, Валентина Палома Пино, Vogue Мексико и първата им корица за латиноамериканското издание

Салма Хайек и дъщеря ѝ Валентина - очарователни и откровени

Двете позират за пръв път на корицата на Vogue Мексико

Салма Хайек неведнъж е подчертавала колко важно нещо за нея е семейството й. Тя е близка не само с брат си, но и със съпруга си Франсоа-Анри Пино, с който е във връзка повече от 16 години. Салма без колебание все още го нарича "любовта на живота си", и "очарователен мъж". Именно Пино е баща на единственото дете на актрисата - дъщерята Валентина (16 г.).