Има редица класации, които подреждат известните личности по различни категории - най-богати, най-успешни, най-провалили се в своята сфера.

Но има някои звезди, които искат да греят по-силно от другите, и са намерили своя начин да го направят, записвайки името си в книгата с рекордите на Гинес. Ето какви са техните постижения.

Кристиано Роналдо

Футболистът държи рекорда за спортист с най-много последователи в социалната мрежа Twitter - 81.8 милиона. 

Дуейн Джонсън

През 2015 г. Скалата подобри световния рекорд за най-много селфита, направени в рамките на три минути. Той се щракна цели 105 пъти - истинско постижение, признаваме.

Джеки Чак

Докато някои се снимат, други не спират да правят каскади. Така Чан успява през 2012 г. да си спечели световния рекорд за най-много рискови сцени, направени от жив актьор. Своите над 100 филма той ще запомни с редица травми, но не и с използването на дубльори и каскадьори.

Джъстин Бийбър

Изпълнителят не може да бъде особено гост с този свой рекорд, но и няма какво да направи по въпроса. Каналът на изпълнителят в YouTube става първият, който достига три милиарда гледания. Но видеото към песента "Baby", която направи Бийбър световноизвестен, се окичи с рекорд за най-нехаресвано в платформата.

Бионсе

Тук поводите за гордост са не един, а цели шест. Дивата става първата изпълнителка, чиито шест последователни албума дебютират директно на първо място в класацията  Billboard 200.

Snoop Dogg

Ексцентричният рапър въобще не може да ни изненада с рекорда, който е записан срещу името му. През 2018 г. той забърка най-големият коктейл, съдържащ 180 бутилки джин от 1.75 литра, 156 бутилки прасковено бренди от литър и 28 шишета портокалов сок, всяко по близо 4 литра.

Еминем

Още един рапър, но този път с типично рапърски рекорд. С песента си "Rap God" той печели рекорда за най-голям брой думи в рап хит. Еминем успява да изрече 1560 думи в рамките на шест минути и четири секунди, а само в 15 секунди събира цели 97 думи. 

Снимка 408096

Източник: GettyImages

Фарел Уилямс

Продължаваме на музикална вълна с още един доста интересен рекорд. Изпълнителят печели постижението за най-дълго видео с 24-часовата версия на видеото към песента си "Happy". Докато парчето се върти непрекъснато цели 300 пъти, танцьори и известни личности правят lip-sync, пише Insider.

Марая Кери, рекордите на Гинес и какво постигна певицата с коледния си хит "All I Want for Christmas is You"

Тройните рекорди на Марая Кери

Новото постижение на певицата

Ед Шийрън

Негов е рекордът за най-бързо продаден поп албум на мъж изпълнител във Великобритания. "Divide" се продава в 672 хиляди копия само за първата седмица след излизането си.