Бракоразводното дело на Брад Пит и Анджелина Джоли се проточва вече няколко години, а освен децата си, двамата не могат да поделят и огромното имущество, което притежават. В ябълка на раздора пък се превърна френската винарна Шато Миравал, за която стана ясно, че актрисата си е позволила да продаде своята половина без разрешението на все още законния си по документи съпруг.

Анджелина Джоли пред The Wall Street Journal - откровено за последствията от развода с Брад Пит, Холивуд и бъдещите си планове

Напуска ли Холивуд Анджелина Джоли

И как планира живота си след развода с Брад Пит

В момента звездата от "Имало едно време в Холивуд" води съдебна битка с руския милионер Юрий Шефлер, с когото Анджелина сключи сделката, за връщане на цялата собственост върху винарната. Брад Пит цели да оспори продажбата за 64 милиона долара поради факта, че той не е дал съгласието си за осъществяването й.

В документите по делото актьорът и адвокатите му твърдят, че след като обявява публично, че е придобил компанията Nouvel, с която Джоли сключва договор, Шефлер започва да изисква срещи с двамата заради тяхното "партньорство". Той дори е бил заплашван и се е почувствал застрашен, че нещо лошо може да му се случи, ако не окаже съдействие, пише The Sun.

Снимка 612225

Източник: GettyImages

От документите става ясно още, че руснакът многократно е настоявал за срещи с актьора и когато желанието му да дискутират бизнес начинанията не е било удовлетворено, той си е позволявал да "предприема лични действия" и буквално да го тормози.

Анджелина Джоли и Брад Пит - за раните след раздялата откровено пред Vogue

Анджелина Джоли откровено за раните след раздялата с Брад Пит

Колко труден е животът на семейството

През 2022 г. Брад Пит заведе дело срещу Анджелина Джоли за това, че си е позволила да продаде своя дял на холдинга на Шефлер. След това пък Шефлер заведе дело срещу актьора за нанесени вреди на стойност 350 милиона долара. Според адвокатите на актьора, руснакът просто е искал да си направи реклама и с неговото име, но нещата сериозно загрубяха.