В края на май стана ясно решението на съда по въпроса за попечителството над непълнолетните деца на Анджелина Джоли и Брад Пит. Съдът одобри желанието на Брад Пит за споделено попечителство.

Брад Пит, Анджелина Джоли, бракоразводното им дело и решението за попечителство над децата

Победата на Брад Пит над Анджелина

Най-накрая стана неговото

Малко преди това Анджелина се ядоса на съдията по делото Джон Удъркърк, защото не пожела да изслуша децата, готови да свидетелстват срещу баща им, и поиска той да бъде отзован.

Радостта на Брад Пит от решението по делото обаче е била кратка. Апелативен съд в Калифорния постанови, че съдия Удъркърк се е възползвал финансово от отделна дейност при адвокатите на Брад Пит, без да разкрива този факт.

Снимка 486061

Източник: GettyImages

Поради тези причини той отсъди в полза на Анджелина Джоли, която смяташе, че съдия Удъркърк трябва да бъде отстранен. Това е "етично нарушение", което може да постави под съмнение "способността на съдията да бъде безпристрастен", каза съдът, което си е истинска победа на Анджелина Джоли.

Снимка 477056

Източник: GettyImages

Това решение бележи връщане към началната точка на делото, което ще трябва да започне пред нов съдия.

Анджелина Джоли, разводът с Брад Пит и защо актрисата иска съдия Джон Удъркърк да бъде отзован

Защо Анджелина Джоли е ядосана на съдията по делото за развода

Анджелина Джоли направо иска той да бъде отзован

Говорител на Пит каза, че решението се основава на технически проблем. "Фактическите доказателства", които накараха съдия Удъркърк да постанови решението си за задържане през май, не са се променили, каза говорителят. 

Представителите на Джоли тепърва ще коментират решението от петък, пише Yahoo!News.