Съвсем неусетно изминаха 11 години от последния епизод на "От местопрестъплението - Маями" - сериал, който успя да се превърне в тотален хит в жанра си.

25 години след "Никита" - как изглежда актрисата Пета Уилсън днес

25 години след "Никита" - как изглежда актрисата Пета Уилсън днес

Опасната и секси убийца, по която всички си падахме

Но заплетените случаи на убийства и изчезнали хора не са единственото, което привличаше интереса на зрителите. Основна заслуга имаше Дейвид Карузо, който изигра детектив Хорейшио Кейн.

Той и екипът му успяваха да разкриват престъпления както с помощта на необичайни научни методи, така и чрез обичайната полицейска работа. Като запазена марка на Хорейшио бе слагането на слънчевите очила при разрешаването на даден случай.

Дейвид Карузо през 2014 г.

Източник: GettyImages

Дейвид Карузо през 2014 г.

Персонажът се появи в един епизод през 2002 г. в оригиналния сериал "От местопрестъплението", като малко след това се превърна в главно действащо лице в "От местопрестъплението - Маями". За 232 епизода, излъчени в периода 2002-2012 г. той определено стана любимец на публиката.

Но именно след излъчването на последния епизод на десети сезон така и не видяхме повече Дейвид Карузо в друг филм или сериал. Като цяло "От местопрестъплението: Маями" приключи без достоен финал, а заради слаб рейтинг, което може би е разочаровало актьора.

Но е факт, че той неофициално се отказа от актьорската професия и няма нито един заснет филм или сериал - нито като актьор, нито като продуцент. И най-странното и загадъчното е, че Дейвид Карузо така и не е казвал нищо по въпроса.

От Screen Rant разбираме, че след края на сериала се е отдал изцяло на света на изкуството. Като дори е отворил собствена галерия в Калифорния, която в последствие е затворена. И от този момент нататък битието на Дейвди Карузо е обвито в мистерия.

Той няма активно присъствие в социалните мрежи и отдалечаването му от шоубизнеса го прави истинска загадка. Но едва ли си живее зле, предвид факта че успехът на "От местопрестъплението - Маями" му се е отплатил доста добре.

Според Looper, през последния десети сезон Карузо е заработвал по 375 000 долара на епизод. Само за справка ще споменем, че въпросният сезон съдържа 19 епизода. Много хора, работили с Карузо, твърдят, че егото му е изключително високо и с него се работи трудно.

Лоренцо Ламас 30 години след "Ренегат" - как изглежда актьорът днес

30 години след "Ренегат" - как изглежда актьорът Лоренцо Ламас днес

Доброто-лошо момче, по което всички въздишахме

В личен план 67-годишният Дейвид Карузо се е женил и развеждал цели три пъти, като има общо три деца. В момента се смята, че все още е във връзка с дългогодишната си половинка Лиса Маркес.