В края на месец октомври всички бяхме неприятно изненадани от новината за нелепия инцидент на снимачната площадка на филма Rust, в който почина кинематографа Халина Хътчинс.

Rust, Алек Болдуин, Мами Мичъл и второ дело срещу него

Второ дело срещу Алек Болдуин

Актьорът го очакват неприятности

Като виновник за случилото се бе посочен Алек Болдуин, който е държал оръжие, оказало се в последствие неизправно и незнайно защо с истински патрони. В хода на разследването актьорът получи обвинения по две дела, а сега за пръв път говори публично, за да разкрие и своята гледна точка за трагичния инцидент.

Болдуин даде интервю за ABC News, в което не сдържа емоциите си. Признава, че просто не може да чака края на всички разследвания и дела още няколко месеца, за да излезе истината наяве. Защото е чул много неверни твърдения, които смята, че е редно да опровергае.

Той казва, че не може да говори за себе си като за жертва, защото жертвата е Халина, както и другият член на екипа, който беше ранен. По думите му, е бил убеден от хората, които се грижат за оръжията, че пистолетът му е безопасен.

"Някой е сложил истински патрон... Знам, че не съм бил аз", казва Болдуин, който все още недоумява как патронът е попаднал в оръжието, като мястото му въобще не е на снимачната площадка.

На обвиненията, че е трябвало сам да се увери в безопасността на пистолета отговаря, че има доверие на хората, с които работи, и досега, цели 40 години, те никога не са го предавали.

Халина пък е насочвала всяко негово движение по време на репетициите, казвала му е как да държи пистолета. И в един момент той се оказва насочен към нейната подмишница - но не защото той така е решил, а защото тя е поискала да види как ще изглежда от този ъгъл на камерата.

"Не съм натискал спусъка. Спусъкът не беше натиснат", твърди актьорът. Пояснява, че е освободил предпазителя и тогава оръжието само е изстреляло бойния патрон. А той с часове не е могъл да разбере какво точно се е случило и първоначално е помислил, че Халина е припаднала.

"Знам, че някой е отговорен за случилото се, но не мисля, че това съм аз. Ако смятах, че аз съм виновен, вероятно досега да се бях самоубил", категоричен е Болдуин. Не крие и че не е вярвал, че срещу него ще се повдигнат обвинения в престъпление.

Серж Светной, Алек Болдуин, смъртта на Халина Хътчинс и делото, което той заведе

Неприятностите за Алек Болдуин се задълбочават

Срещу актьора вече има заведено дело

Той също така е наясно, че с кариерата му най-вероятно е свършено. Не може и да си представи, че някога отново би участва във филм, в който има оръжия.