Случилото се на снимачната площадка на филма Rust може и да е червена лампичка за Холивуд и за това колко безопасно е да се ползват истински оръжия и амуниции по време на снимки. За Алек Болдуин обаче трагичният инцидент може да се окаже нещо много повече.

Снимка 551332

Източник: GettyImages

Помощник-сценаристката на филма заведе дело срещу него и срещу продуцентите на Rust.

Мами Мичъл, която е човекът, повикал полиция след фаталния изстрел срещу Халина Хътчинс, казва, че по сценарий в тази сцена Болдуин въобще не е трябвало да произвежда изстрел. Адвокатката на Мичъл обвини актьора, че е "играел руска рулетка".

Снимка 551536

Източник: GettyImages

В документите на делото на Мичъл се казва, че във въпросната сцена Болдуин има три кадъра: първият показва очите му, вторият - следи от кръв на рамото му, а третият - как той бавно плъзва ръката си по посока на кобура на пистолета и го изважда.

"В сценария не се казва нищо за изстрел от пистолета от страна на Болдуин или друго лице", се казва още в документа. Мами Мичъл е стояла на по-малко от 1.2 метра от актьора, когато той произвежда фаталния изстрел.

Серж Светной, Алек Болдуин, смъртта на Халина Хътчинс и делото, което той заведе

Неприятностите за Алек Болдуин се задълбочават

Срещу актьора вече има заведено дело

Делото й е второто, директно насочено срещу Алек Болдуин и продуцентите на Rust. Първото беше заведено от главният електроинженер на филма Серж Светной. Съпругът на Халина Хътчинс Матю за момента не е завел дело, но е наел адвокат.