Краят на ноември е най-добрият момент да си купим фитнес карта и да започнем наистина да я използваме, а не просто да я държим в портфейла си, казват от Men's Health. 

Декември е особен месец, който винаги се изтъркулва бързо, изпълнен е със семейни сбирки, планове за Нова година, но рядко с размисли за спорт.

Именно това е причината да не чакаме дотогава или до януари, когато доста хора решават да горят коледните мазнини. 

Снимка 391871

Източник: iStock

Сега е и моментът, в който организмът ни включва на по-бавна скорост за зимата и започва да ни топли с допълнителни мазнини.

Ако започнем с редовни тренировки отсега, метаболизмът ни ще набере скорост до Коледа и празничната трапеза ще се отрази много по-малко на теглото и визията ни.

Какво се случва с мазнините, когато отслабнем

Какво се случва с мазнините, когато отслабнем

Наистина ли се превръщат в енергия

Коледните пържоли няма да ни се струват като отбивка от диетата, а като заслужена протеинова награда за всички усилия във фитнеса през предходния месец - отличен момент да качим малко маса, която да изчистим до март.

Снимка 391869

Източник: iStock

Декември е месец, в който фитнесите са празни и можем обезпокоявано да позаякнем, така че да не изглеждаме нелепо слаби в очите на всички, които ще се изсипят в залата след Нова година.

Времето преди Коледа пък е и подходящ момент за намиране на намаления при спортните стоки и хранителните добавки, които обикновено се търгуват със сериозна надценка.

Да спортуваме извън фитнеса

Да спортуваме извън фитнеса

Три тренировки, които да правим навсякъде и по всяко време