Няма спор, че Григор Димитров е този, който истински вълнува цяла България с изявите си в последно време. Той взе титлата на турнира в Бризбърн в началото на годината и записа 5 победи на Аустрелиън Оупън, за да стигне до полуфиналния мач с Рафаел Надал.

Това е вторият му полуфинал на турнир от Големия шлем. Самият Димитров обаче заяви, че този път се чувства готов да извърви целия път и да стигне до големия финал. За целта обаче Гришо ще трябва да преодолее един от най-трудните си съперници - Рафаел Надал.

До този момент испанецът води със 7:1 победи в мачовете между двамата, но оптимизъм ни дава факта, че българинът спечели последната им среща - в края на миналата година в Шанхай.

Надал е изявен фаворит на букмейкърите, а повечето тенис фенове по света изявяват желание отново да видят на финал класиката Федерер - Надал.

Григор Димитров обаче е в отлична форма и ще даде всичко от себе си, за да стигне до мечтания финал.

Резултат в реално време: Рафаел Надал - Григор Димитров - 6-3; 5-7; 7-6; 6-7; 6-4.

Във втория сет Григор затвърждава пробива си и води с 1-4 гейма. Надал успя да си върне изоставането, но Григор се събра и завоюва ключов момент за 5-3. Григор сервира за изравняване на сетовете, но загуби първия си шанс. След няколко тежки разигравания Григор изпусна сета - 5-5. Втори сет за Григор!

При уравновесена игра и гейм за гейм, третият сет беше прекъснат при 5-6 за българина. Причина за няколкоминутната пауза беше зрител от залата, на който вероятно му е прилошало. След подновяването на играта се стигна се до тайбрек, който Надал спечели със 7 на 5 точки.

Четвърти сет - 5-4 за Надал. Григор ще сервира за оцеляване в турнира. 5-5! Тайбрек за оставане на Григор в мача. Срещата продължава в решителния 5 сет!

Рафаел Надал победи Григор Димитров в битката за Australian Open

Рафаел Надал победи Григор Димитров в битката за Australian Open

Прекрасна българска публика подкрепяше Гришо от трибуните

Гледай на живо от Мелбърн ТУК