Ивет Лалова благодари за подкрепата на всички, след като завърши на 8-о място във финала на 200 метра.

"Чувствам се прекрасно заради факта, че участвах на този финал. За мен беше не само щастие и удоволствие, но и голяма чест. Истината е, че имах сериозни физически проблеми и трябваше да стискам сили до последно. Платих си за силното бягане в полуфинала. Днес исках единствено да завърша състезанието с най-добрия си резултат за сезона, но тази прословута контузия не ми позволи. Въпреки всичко, се радвам, че бях финалистка в любимата си дисциплина", каза Ивет пред БНТ.

"В спринта човек никога не може да се пази. След излизането от завоя усетих болка, но това е част от живота на всеки спортист. От всяко състезание се уча. Винаги трябва да преодоляваш себе си и да израстваш по мъничко. Гледам позитивно и продължавам напред. Благодаря на всички, които са станали в този час или изобщо не са лягали. Обичам ви и ви благодаря за подкрепата", добави Ивет.

България може да се похвали вече с първия си медал от Олимпиадата в Рио. Той дойде от състезателката по борба в категория до 48 кг. Елица Янкова, която спечели третото място. 

Снимка 249556

Източник: GettyImages

"Бронзът значи много. Откакто почна олимпиадата, само негативни неща четем, че сме туристи. Исках да докажа на чужденците, на българите, къде е България и че тук има лъвски дух. Ключът беше, че няма какво да губя, знам какво мога, трябваше да се отплатя за този труд", каза веднага след спечелването на първия медал за България Янкова.

"Посвещавам този бронз на целия отбор, на треньорите, на всички, които бяха до мен в тези моменти", добави тя.