На 21 и 22 март стартира първото рали с моторни шейни в България. Организатори на проявата са Офроуд клуб „Родопчани" и „Веко Груп" ООД с помощта на „Трофи клуб България". След проведената днес пресконференция стана ясно, че записаните до момента участници са 17, а още 10 ще направят своята регистрация на място преди състезанието.

Снежно рали „Пампорово" ще представлява състезание тип "рали" по специално подготвен и маркиран участък. Стартът ще бъде като на класическо автомобилно рали - състезателите ще стартират поединично през интервал от 1 минута. Времето ще се измерва от времеизмервачите, които обслужват рали "България".

Трасето на Снежно рали „Пампорово 2009" преминава по специално обработен участък от автомобилния път към връх Перелик с дължина 8 км. Стартовата зона се намира в местността „Чешмата" (на разклона за черния път към с. Мугла под връх Перелик), където до атрактивен участък от трасето е предвидена зона за публика и спонсорите на състезанието.

Класирането е генерално, при регистриране на 5 или повече от 5 машини от един клас ще се обособи самостоятелен клас според официалната кубатура на шейната. Максималният брой участници е ограничен на 30.

Важно за журналисти, желаещи да отразяват събитието на място:
Моля да се свържете с д-р Светослав Дойчинов относно транспорт до състезанието и пълна акредитация, включваща безплатна нощувка в хотел "Форест нук 3".

Speed-Press